İnternet ne zaman düzelecek?

İnternet ne zaman düzelecek?

Türkiye'de bugün internet erişimde aksamalar yaşandı. Türk Telekom'dan yapılan açıklamada yaşanan problemlerin siber saldırı kaynaklı olduğu kaydedildi.

A+A-

Türkiye'de bugün internet erişimde aksamalar yaşandı. Türk Telekom'dan yapılan açıklamada yaşanan problemlerin siber saldırı kaynaklı olduğu kaydedildi.

Gün içerisinde Youtube, Google ve Gmail başta olmak üzere birçok adrese erişim sorunu yaşandı.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamada, erişim problemlerinin siber saldırı kaynaklı olduğu, kullanıcıların bu durumtan etkilenmemesi için çalışmaların sürdüğü duyuruldu.

Açıklamada şunlar kaydedildi;

"20 Ocak 2020 Pazartesi günü internet erişiminde yaşanan problemlere dair, Türk Telekom olarak halkımızı ve paydaşlarımızı bilgilendirme sorumluluğumuz çerçevesinde açıklama yapılması gereği doğmuştur.

Söz konusu erişim aksaklıkları, dünyada pek çok kurumun hatta devletlerin maruz kalabildiği ‘Siber Saldırı’ ile ilgili olup, saldırılar bu kez Türk Telekom’un DNS’lerine yönelik yapılmaktadır.

Türk Telekom’un alanında yetkin siber güvenlik uzmanları, saldırıları bertaraf etmek, yurt içi ve yurt dışı internet trafiğini normal seyrinde devam ettirmek için yoğun bir çalışma içerisindedir.

Türkiye’nin en büyük Siber Güvenlik Merkezine sahip olan Türk Telekom’un, gerekli önlemleri alarak, kullanıcılarımızın bu saldırılardan etkilenmemesi için çalışmalarını sürdüğünü kamuoyunun bilgisine sunarız."

Erişim sorunu çözüldü

Türk Telekom, akşam saatlerinde yaptığı ikinci açıklamada, internet erişiminde yaşanan sorunun saat 18.45 itibarıyla tamamen çözüldüğünü, internet trafiğinin normal seyrine döndüğünü bildirdi.

Türk Telekom'dan yapılan yazılı açıklamada, yaşanan internet sorununa ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"20 Ocak 2020 Pazartesi günü internet erişiminde yaşanan problemler saat 18.45'te tamamen sona ermiştir. Yurt dışı operatör kaynaklı olan sorun çözülmüş olup, yurt içi ve yurt dışı internet trafiği normal seyrine dönmüştür. Alanında yetkin ekiplerimizin, kullanıcıların bu aksaklıktan en az seviyede etkilenmesi adına yoğun bir çalışma gösterdiğini kamuoyunun bilgisine sunarız."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.