İranlı Paraşütçü Ölümden Döndü

İranlı Paraşütçü Ölümden Döndü

Denizli ilinin Çameli ilçesinde Dünya Yamaç Paraşütü yarışmasına katılmış olan İranlı yarışmacı kontrolünü kaybedip yere çakıldı.

A+A-

Çameli ilçesinin gündeminde olan Dünya Yamaç Paraşütü yarışması eğlenceli anlara sahne oldu. Gökyüzünü rengarenk yapan paraşüt pilotları kimi zamanda talihsizlikler yaşadılar. Bu talihsizliklerden birini de İranlı pilot yaşadı.

Kazanın dün, Yaylacık Dağı Dünya Yamaç Paraşütü yarışmasında gerçekleştiği öğrenildi. Yarışmaya katılmış olan İranlı pilot Ali Akhtari Çameli’deki 2 bin 140 metre yüksekliğinde olan Yaylacık Dağı’ndan havalandı, Gölhisar ilçesindeki iniş pistine yaklaştığı anda aniden kontrolünü yitirdi. Hemen hemen 5 metre yükseklikten yere çakılmış olan İranlı pilot acil bir şekilde hastaneye sevk edildi.

Bacağı Kırılmış

Gölhisar Hastanesinde tedavi altına alınmış olan pilotun bacağında kırık olduğu ifade edildi. İranlı sporcu Ali Akhtari’nin İran'ın Tebriz şehrinde yamaç paraşütü öğrencisi olduğu, ilk puan alanını geçmesinin ardından 2. puan alanına giderken irtifa kaybettiği ve bu sebep ile yerleşim alanına zorunlu iniş yapmak zorunda kaldığı ifade edildi.

Bu alanda elektrik tellerinin olmasından ötürü hızlı dönüşler ile beraber gerçekleştirdiği iniş esnasında yere 4 - 5 metre kala sert bir iniş yapmak zorunda kalan İranlı sporcu Ali Akhtari’ninbu sert iniş ile bacağının kırıldığı dile getirildi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.