Işıklı'da Her Gün Ayak Kesiği Oluyor

Işıklı'da Her Gün Ayak Kesiği Oluyor

Çivril’e hayat veren, doğal güzelliğiyle de çekim merkezi, hafta sonları ise mesire alanları ile ailelerin piknik yeri olan Işıklı Akgöz çevresinde ve suyun içinde yaşanan kirlilik endişe yaratıyor.

A+A-

Her mevsim insanların nefes almak için buluştuğu, özellikle yaz aylarında doğal güzelliği ile Çivrillileri kent yoğunluğundan, şehir gürültüsünden uzaklaştıran Işıklı Akgöz mevkiinde su içindeki kirlilik dikkat çekiyor.

Yaz aylarında özellikle gençler ve çocukların serinlemek için yüzdüğü Akgöz mevkiinde su içine atılan cam şişeler ciddi yaralanmalarına neden oluyor. Işıklı Sağlık ocağına kesik tedavisi için gelenler her gün artarken tedavi görenlerin çoğunluğunun çocuk olması endişeleri arttırıyor.

KİRLİLİK İNSAN ELİYLE  

Su içindeki kirliliğin insan eliyle olmasının daha da üzücü olduğuna dikkat çeken mahalle sakinleri “Haftanın her günü piknikçiler Işıklı Akgöz mevkiini mesire yeri olarak kullanıyor, piknik yapıyorlar. Ancak, kimi zaman bilinçsiz bazı insanlar içeceklerin pet şişelerini, naylon poşetleri, cam şişeler ve teneke kutuları göle atıyor.

İnsan eliyle kirlilik oluşuyor. Çevreyi kirletenlere karşı denetim oluşturulması, gölümüzün kirlenmemesini istiyoruz. Her gün buraya yüzlerce insan yüzmeye geliyor ve her gün kesik olayı yaşanıyor. Çocuklar suyun içinde oyun oynarken ayaklarını kesiyorlar" dediler. 

Işıklı sağlık ocağında her gün ayak kesiği vakasını yaşandığını belirten vatandaşlar “her gün birkaç çocuğumuzun ayağı kesiliyor. Su içindeki cam şişeler ciddi yaralanmalara neden olmadan gerekli tedbirler alınmalı ve göl tabanı temizlenmeli” dediler.Kaynak:YeşilÇivril

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.