İşte Faydaları...

İşte Faydaları...

İşte Faydaları...

A+A-

Cevizin kendisi kadar kabuğunun faydaları da saymakla bitmiyor. Ceviz kabuğu hastalıklara iyi geliyor; tırnak, saç ve cilt bakımı için kozmetik ürünü olarak kullanılıyor.

CEVİZ KABUĞUNU ÇAY DEMLER GİBİ DEMLEYİN

Ceviz kabuğunu çay demler gibi demleyerek tükettiğinizde soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi geliyor. Kuru ceviz veya taze ceviz ile yapacağınız demleme işlemi soğuk algınlığı ve öksürüğün yanı sıra bağırsaklarda oluşan kurt ve solucanların tedavisi için de kullanılıyor. Günde iki fincan içmeniz bu hastalıkların tedavisi için yeterli miktar... Vücutta D vitamini eksikliğinden kaynaklanan raşitizm hastalığı ve şeker hastalığına da demlenen ceviz kabukları iyi geliyor. 10-15 adet cevizin kaynatılarak tüketilmesi bu hastalıklar için faydalı.

TAZE CEVİZ KABUĞU CİLT LEKELERİNİN İLACI

Taze (yeşil) ceviz kabuğunun suyunu çıkararak sivilceli cildin üzerine sürmek sivilcelerin geçmesi için yardımcı olur. Ayrıca taze ceviz kabuğu suyu, cilt lekeleri tedavisinde de kullanılıyor.

Kuru veya yaş olan ceviz kabuklarını kaynayan suyun içine atarak 10 dakika kadar kaynatın. Kaynayan su ile saçlarını yıkadığınızda saç dökülmelerinizin durduğunu göreceksiniz. Bu su sayesinde yıpranmış saçlarınız eski gücüne ve parlaklığını kavuşacak ve saçlarınız kepeklerden arınacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.