İstikrar ve Güven İklimi Olursa Türkiye Kazanır

İstikrar ve Güven İklimi Olursa Türkiye Kazanır

Geçen dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, AK Parti Denizli Milletvekili Dr. Sema Ramazanoğlu “Yeni Sistemle Birlikte Ekonomide ‘İstikrar’ ve ‘Güven’” isimli bir yazı yazdı.

A+A-

Yazıda, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım ile beraber katılmış olduğu İzmir Ticaret Odası’nın Özel Meclis Toplantısı’ndan da anekdotlar anlatan Dr. Ramazanoğlu, ekonomik başarının temelinde istikrar ve güvenin olduğunu ifade ederek, AK Parti iktidarlarından evvel devletin, bu ülkeyi hak ettiği yerlere taşımayıp olması gereken temel yatırımları dahi yapamadığını, gerilimi, ekonomik krizi, istikrarsızlığı ve felaket tellallığını fırsata çevirmeye çalışanların yüzünden de bu ülkenin çok şey kaybettiğini belirtti.  

2 BAŞLI BİR YÖNETİM

Yapılan icraatların önüne farklı engeller çıkmasının, ülke olarak istenilen düzeye ulaşılamamasının göze çarpan nedeninin mevcut parlamenter sistemin yapısının olduğunu ifade eden Dr. Ramazanoğlu: Parlamenter sistemde yürütmenin 2 başlı olmasının maalesef ki siyasi geçmişte pek çok krizlere sebep olduğunu, bilindiği gibi bunların en büyüğü ve en acısının Cumhurbaşkanı Sezer ile Başbakan Ecevit arasında meydana gelen ve siyasi nezaketsizliğe varan tartışması olduğunu, bu tartışma ülkenin yaşadığı en büyük krizlerden birine sebep olduğunu, pek çok bankanın battığını, esnafın çok zor duruma düştüğünü, vatandaşın fakirleştiğini, bunun yanında parlamenter sistemin koalisyonlara yol açıp siyasi istikrarsızlıklara, hükümet krizlerine de yol açtığını, 70'ler ve 90'lara şöyle bir göz atıldığında koalisyonların ülkeye nasıl zarar verdiğinin aşikâr olduğunu dile getirdi.

Ayrıca 24 Haziran seçimlerinin memleket için bir dönüm noktası olacağını anımsatan Dr. Ramazanoğlu: güven ve istikrar ortamından en çok fayda sağlayan şeyin, ekonomimiz olacağını, 24 Haziran seçimleri ile beraber hem gündemden erken seçimin çıkmış olacağını, hem de güçlü bir hükümete Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile kavuşacaklarını, bu yeni dönemde hükümetin atacağı adımlar ile hem ekonomide talep edilen gelişmeyi sağlayacak hem de daha fazla demokrasi, daha iyi bir hukuk devleti, daha gelişmiş bir sosyal devleti oluşturacağını ve istikrar ve güven iklimi olursa Türkiye kazanacağını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.