İYİ Parti'de şok! Seçimlere katılamayacak iddiası

İYİ Parti'de şok! Seçimlere katılamayacak iddiası

MHP'nin AK Parti'nin teklifine yanaşmaması sonrasında anayasal değişiklik yapılmadığı takdirde İYİ Parti'nin 24 Haziran'daki erken seçimlere katılamayacağı iddia edildi.

A+A-

İYİ Parti'ye erken seçim şoku geldi. Eğer yasak değişiklik yapılmazsa İYİ Parti, 24 Haziran tarihinde yapılacak olan erken seçime giremeyecek.

Genel Başkanlığını Meral Akşener'in yaptığı İYİ Parti'ye YSK'dan kötü haber geldiği iddia edildi. Gündemde yer alan son dakika haberlerine göre İYİ Parti'nin seçime katılıp katılmayacağı henüz kesinlik kazanmazken yasal bir değişiklik olmaması durumunda 24 Haziran'daki seçimlerde İYİ Parti yer alamayacak. AK Parti ise yasal değişiklik konusunda henüz MHP ile bir anlaşmaya varamadı.

Yüsek Seçim Kurulu (YSK) son olarak Ocak ayı içerisinde yayınladığı liste içerisinde de İYİ Parti'ye yer vermemişti. Erken seçim tarihinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 24 Haziran olarak açıklamasından sonra gözler İYİ Parti'ye çevrilmişti.

Seçimde Yok İddiası!

YSK yetkililerinden alınan son bilgilere göre yasal bir değişiklik olmaması durumunda İYİ Parti belli oranda ilçe kongresi düzenlemediğinden dolayı 24 Haziran'daki erken seçimde kendisine yer bulamayacak. AK Parti ise MHP ile bir görüşme gerçekleştirerek İYİ Parti’nin seçimlere girmesinin önünün açılması konusunda gerekirse yasal değişiklik yapılarak 6 aylık sürenin 3 aya indirilmesini istediği öne sürüldü. Ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bunu kabul etmediği iddia edildi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin bu öneriye itiraz etmesi yüzünden AK Parti şimdilik bu formülü gündeminden çıkardı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kısa bir süre içerisinde bu konu hakkında bir açıklama yapması bekleniyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.