İYİ Parti'nin ilk seçim vaadi belli oldu!

İYİ Parti'nin ilk seçim vaadi belli oldu!

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 24 Haziran'daki erken seçimlerde Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde ilk iş olarak yapacağı icraatı söyledi.

A+A-

24 Haziran'daki erken seçimlerde oldukça iddialı olan İYİ Parti'den ilk seçim vaadi geldi. Meral Akşener, Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde ilk iş olarak Wikipedia'nın açılacağını resmen duyurdu. Bu haber İYİ Parti sosyal medya hesabı üzerinden, "25 Haziran'da Wikipedia'nın açılışına tüm halkımız davetlidir. WikipediaİYİolacak." mesajı ile duyuruldu.

25 Haziran Wikipedia açılış davetiyesinde ilk toplantının yeter sayısına ulaşılamadığı takdirde 2. toplantının 9 Temmuz tarihinde yapılacağı duyuruldu. Dünyanın en büyük internet ansiklopedisi olan Wikipedia geçtiğimiz sene 29 Nisan tarihinde Türkiye'de kapatılmıştı.

Wikipedia Açılacak Mı?

29 Nisan 2017 tarihinde ülkemizde erişimi engellenen Wikipedia için sosyal medyada çok büyük tepkiler oluşmuştu. Son olarak bu konu hakkında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından yapılan açıklamada “idari tedbir uygulanmaktadır” ifadeleri yer almıştı. 

Wikipedia son olarak Mart ayı içerisinde Facebook hesabı üzerinden #WeMissTurkey etiketiyle bir kampanya yayınlamıştı. Kampanyada Wikipedia Direktörü Katherine Maher, Twitter üzerinden destek vererek ülkemize çağrıda bulunmuştu. #WeMissTurkey ve #TürkiyeyiÖzledik etiketleriyle Türkçe tweetler atan Maher, "Türkiye, sizinle bilgi paylaşmayı ve sizden öğrenmeyi çok özledik." mesajları gelmişti. Wikipedia daha sonrasında Türkiye'den engelin kaldırılmasını talep etmişti.

24 Haziran erken seçimleri öncesinde İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bu konu hakkında seçim bombasını patlattı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medya hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Wikipedia'nın açılacağını ve engelin kaldırılacağını söyledi. Sosyal medya üzerinden kullanıcılar ise "#WikipediaİYİOlacak #TürkiyeİYİOlacak” ifadeleri kullanıldı.

İYİ Parti Wikipedia

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.