Japonlar, OSB'yi Ziyaret Etti

Japonlar, OSB'yi Ziyaret Etti

Japonlar, OSB'yi Ziyaret Etti

A+A-

Japon Dış Ticaret Teşkilatı JETRO,  Denizli ziyareti kapsamında Denizli Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

 

Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından Denizli’de ağırlanan Japon Dış Ticaret Teşkilatı yetkilisi Toshihiro Nakajima, 1 günlük ziyareti kapsamında Denizli Sanayi Odası ve organize sanayi bölgelerini ziyaret etti. Nakajima, Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Yavuzçehre, Genel Sekreter Zeren Gerelioğlu ve Etüt ve Raporlama Uzmanı Özge Taner tarafından ağırlandı.

 

Denizli ekonomisi, Denizli’de yatırım imkanları ve Denizli sanayisi hakkında Japon yetkiliye bir sunum yapan Yavuzçehre, Denizli’de kurumlar arasındaki işbirliğinin ve Denizli’nin girişimci ruhunun Denizlili yatırımcılar için avantaj yarattığının altını çizdi. Denizli’nin lojistik dezavantajına rağmen, Türkiye’deki ilk 10 ihracatçı ilden biri olmasını uzun yıllardır devam eden ihracat kültürüne bağlayan Yavuzçehre, “Denizli, nitelikli işgücü, birlikte iş yapabilme becerisi ve uygun arsa fiyatlarıyla büyük yabancı yatırımcılar için çok elverişli bir kent. Özellikle Çardak Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan son imar düzenlemeleri ile bu büyüklükte düz sanayi parsellerinin entegre tesisler için ilk yatırım maliyetini ciddi anlamda düşüren etkisi, yatırımcılar tarafından değerlendirilmesi gereken bir konudur.” dedi.

 

Denizli’deki kadın işgücünün yoğunluğundan ve işbirliği kültüründen etkilendiğini belirten Japon Dış Ticaret Teşkilatı Araştırma Direktörü Nakajima, tüm bu olumlu yönleri raporunda belirteceğini ve yakın zamanda işbirliği fırsatları için tekrar Denizli’ye geleceğini belirtti.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.