Kaçak Sigara Deposuna Baskın

Kaçak Sigara Deposuna Baskın

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Emniyet Genel Müdürlüğünün koordinesinde Denizli’de tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığı suçu işlemeyi isteyen şahıs ve organizasyonlara karşı eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

A+A-

15 işyerine eş zamanlı bir şekilde yapılan operasyonlarda tekel bayi, büfe, tütüncü ismi altında faaliyetlerine devam eden işyerlerinde yapılmış olan kontrol ve aramalarda işyerlerinin resmi belgeleri ve TAPDK satış izin belgeleri denetleyerek işyerlerinde kaçak sigara, açıkta kıyılmış tütün ile makaron satışının yapıldığı belirlendi.

 

Gerçekleştirilen operasyon sonucunda belgeleri eksik olan bir işyeri ve kaçak yollar ile getirilip iç piyasaya satışa sunulmuş olan ve işyerlerinde özel kısımlardan oluşturulup saklanan zulalanmış tütün mamulleri belirlendi. Operasyonda yapılmış olan aramalar neticesinde işyerlerindeki mutfak görünümlü yerlerde  gizli kısımlar oluşturulup saklanmış vaziyette, fırın ve yiyecek kutularına paket olarak yerleştirilen toplamda 30 Bin paket civarında kaçak sigara, 5 bin paket dolma sigara, 17 bin adete yakın makaron, 200 kg civarında kıyılmış tütün, 14 tane elektronik sigara ve likiti, 1 tane ruhsatsız av tüfeği bulunup el konuldu.

60 Bin TL Ceza

Operasyonda yakalananmış olan toplamda 12 zanlı ile alakalı Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefetten adli işlem ve 4733 sayılı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kanunu kapsamında idari işlem yapılıp ortalama 60 bin TL idari para cezası uygulandı. Bunun yanında 1 işyerinin işyeri açma izin belgesi ve tütün ve tütün mamulleri satış izin belgesiyle vergi levhasının da olmadığı belirlendi.

 

 

 

             

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.