Kaçakcılıkla Mücadele Soluksuz Devam Ediyor

Kaçakcılıkla Mücadele Soluksuz Devam Ediyor

Kaçakcılıkla Mücadele Soluksuz Devam Ediyor

A+A-

Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından ilimizde sağlıksız koşullarda sahte içki üretimi ve satışı yapmak isteyen şahıs ve organizasyonlara yönelik operasyon yapıldı.

 

Emniyet Müdürlüğümüz görevlilerince alınan istihbari bilgiler doğrultusunda ilimizde kaçak alkol satışının önlenmesi kapsamında görevli ekiplerce çalışmalara başlanıldı.

 

Denizli Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yeni yılın da yaklaşması ile ilimizde sahte alkollü içkilerin yasa dışı yollarla taklit bandrol yapıştırılarak sağlık açısından uygun olmayan koşullarda piyasaya sürülmek istenen kaçak içkilerin tespit edilerek ele geçirilmesine yönelik operasyon yapıldı. Operasyonda kaçak içki satışını yapan şahısların alkol üretimini yasa dışı yollarla gerçekleştirdikleri, üretimi yapılan sahte alkollü içkilerin daha önce kullanılan alkol şişelerinden elde edildiği, yeniden bandrollü kapüşonların tekrar takılmak suretiyle sağlıksız koşullarda telafisi imkansız sonuçların doğuracağı sahte içki üretildiği tespit edildi. Çok sayıda daha önce kullanılmış alkol şişeleri ve doluma hazır vaziyette kullanılacak olan boş alkol şişesi, sahte jelatin etiket, TAPDK ibareli sahte bandrol, takılmaya hazır vaziyette içki kapağı ve kapüşonu tespit edildi.


Operasyon kapsamında kaçak içki imalatı ve satışını yapmak isteyen şahıslara ait araç ve ikametlerde yapılan aramalarda toplam 736 şişe kaçak alkol (viski, votka ve rakı), 270 litre etil alkol, 445 adet içki kapağı, 110 adet içki kapüşonu, 900 adet değişik marka ve boş alkol şişesi, 750 adet sahte bandrol, 890 adet değişik markalara ait alkollü içki şişelerinde kullanılan sahte jelatin etiket, 1 adet tabanca, 1 adet yarı otomatik ruhsatsız av tüfeği,191 adet fişek, 1 adet kama bıçak, 2 adet şarjör bulunarak el konuldu.

 

Kaçak malzemelerle ilgili yakalanan 5 şüpheli şahıs hakkında 5607 sayılı Kaçakçılık Kanunu’na Muhalefet suçundan, aramalar esnasında ele geçirilen ruhsatsız av tüfeği, mermi ve bıçak ile ilgili olarak da 6136 sayılı Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler hakkındaki kanun kapsamında adli işlem yapıldı. Adliyeye sevk edilen 1 şahıs tutuklandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.