Kadın Meclisi Alzheimer'a Dikkat Çekti

Kadın Meclisi Alzheimer'a Dikkat Çekti

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Alzheimer Haftası kapsamında farkındalık yaratmak için bilgilendirme semineri düzenledi.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Alzheimer Haftası kapsamında farkındalık yaratmak için bilgilendirme semineri düzenledi.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, Alzheimer Haftası çerçevesinde bilgilendirme semineri düzenledi. Kent Konseyi'nde düzenlenen seminere Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Alzheimer Derneği Denizli Şubesi ve Gönül Köprüsü Dayanışma Derneği temsilcileri ve davetliler katıldı. Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, eylül ayı itibariyle Kent Konseyi'nde yoğun bir çalışma temposu başladığını belirerek, "Denizli’de yaşayan her bireyin derdine deva olmaya çalışıyoruz. Bugün burada Alzheimer hastalığına yönelik farkındalık yaratmak adına etkinlik düzenleyen Kadın Meclisimize ve davetimize icabet ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum" dedi.

 

"Hastalıklar hayata küstürmesin"

 

Değirmenci, "Hastalıkları, Alzheimer'i belki tamamen önleyemeyiz ama nasıl geciktirebiliriz, etkisini nasıl azaltabiliriz bunu öğrenebiliriz. Hayattan haz alma diye tanımladığımız süreyi nasıl uzatabiliriz ona çalışmamız gerekiyor. Eminim ki, hekim arkadaşımız bu yönde sizleri bilgilendirdi. Hepimizin ailesinde, çevresinde hastalıklar var. İnsan olmanın doğal gereği olarak olmaya da devam edecek. Ama bu bizi hayata küstürmesin. Bu hastalıklarla nasıl yaşanabileceğini öğrenmemiz gerekiyor” diye konuştu. Alzheimer hastalığının kişiyi ve çevresini derinden etkilediğini kaydeden Kadın Meclisi Başkanı Özen ise, “Hayatınızdaki en önemli olayları unutuyorsunuz. Hayatınızda yaşadığınız güzellikleri unutuyorsunuz” diye konuştu.

 

"Her unutkanlık Alzheimer değildir"

 

Nöroloji Uzmanı Dr. Bülent Ünlü de, Alzheimer hastalığında başkahramanların hasta yakınları olduğunu söyledi. Ünlü, “Bu hastalık hastanın kendisini etkilediği gibi en çok aileyi etkiliyor. Alzheimer hastalığı ileri yaş gurubu hastalığı. Özellikle 65-70 yaşından sonra görülüyor. 80-85 yaşından sonra her yaşlı vatandaşımızın yüzde 25’i bu hastalığa yakalanabiliyor. Çok nadiren erken yaşlarda görülebiliyor ve çok daha dramatik oluyor. Aileler unutkanlık ile fark ediyor. Ancak her unutkanlık Alzheimer değildir" dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.