Kadın Meclisi'nden "8 Mart'ta 8 gün etkinlik"

Kadın Meclisi'nden "8 Mart'ta 8 gün etkinlik"

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "8 Mart'ta 8 gün etkinlik" sloganıyla bir çok program hazırladı.

A+A-

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle 8 gün boyunca sürecek etkinliklerin tanıtım toplantısını düzenleyen Kadın Meclisi, Denizli genelindeki birçok kadını bir araya getirecek programlarla göz doldurdu.

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla "8 Mart'ta 8 gün" sloganıyla gerçekleştireceği etkinliklerin tanıtımını yaptı. Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda düzenlenen basın toplantısına, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali Değirmenci, Kültür, Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen ve Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri katıldı. Kadın Meclisi Başkanı Özen, bu yıl 8 Mart'ı "8 Mart'ta 8 gün" sloganı ile taçlandırdıklarını ve 8 gün boyunca birbirinden güzel etkinlikleri olduğunu ifade etti. Özen, "Sadece 8 Mart Dünya Kadınlar 'günü'nde değil 8 gün boyunca çeşitli programımız olacak. İlk programımız geçen yıl olduğu gibi sinema şöleni ile başlıyor. Bu kez ilçelerimizde hiç sinemaya gitmemiş kadınlarımızı konuk edeceğiz" dedi. 4 Mart'ta başlayacak etkinlikleri anlatan Özen, "Dileğimiz tüm kadınlarımıza güzel bir Kadınlar Günü yaşatabilmek. Amacımız Denizlili kadınlarımızı daha mutlu görmek" diye konuştu.

 

"Toplumu tamamen kucaklayan bir program"

 

Kent Konseyi Başkanı ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Değirmenci ise, geçen yıl olduğu gibi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün resmi program ve çelenk koymayla son bulmasını istemediklerini vurguladı. Kadın Meclisi'ni "8 Mart'ta 8 gün etkinlik" sloganı ile hazırladıkları programlar için tebrik eden Değirmenci, "Kent Konseyi Kadın Meclisi dediğimizde bütün imkanları seferber eden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan'a teşekkür ediyorum. Kadın Meclisi çatısı altında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü en iyi şekilde icra edeceğiz. İlçelerde hiç sinemaya gitmemiş, dışarıda hiç yemek yememiş kadınlarımızla bir araya geleceğiz. Hastane ziyaretleri olacak, çalışan kadınlarla bir araya gelinecek. Toplumu tamamen kucaklayan bir program" diye konuştu.

 

Kadına yönelik şiddet lanetlendi

 

Değirmenci, sözlerini şöyle sürdürdü: "Toplumlarda kadın ne kadar hayatın içerisindeyse modernliğin göstergesi de odur. Büyükşehir Belediyesi olarak biz üzerimize düşeni yaptığımızı düşünüyoruz. İstihdam sağlama anlamında mikrokredi projemiz devam ediyor. Her yıl buraya belirli bir bütçe ayırarak kadınlarımızın istihdamına katkı sunuyoruz. Kadın Meclisi çatısı altında el emeği pazarımızla doğrudan kadınlarımıza katkı sunuyoruz. Kadınlarımıza yönelik kültürel aktivitelerimiz devam ediyor. Kadınlarımızı spora yönlendiriyoruz. Kadın Meclisimiz sadece Denizli merkezde değil 19 ilçemizde kadınlarımızı kucaklıyor. Birçok etkinlik yaptılar ve yapmaya devam ediyorlar." Tüm bunların yanında kadına şiddete karşı da etkinlikler düzenlediklerine ve her türlü şiddete karşı olduklarına dikkati çeken Değirmenci, "Kadına yönelik şiddeti lanetliyorum. Ülkemizde kadına yönelik şiddetin son bulmasını istiyoruz. Özgecan ve Cansel kızlarımız şiddetin kurbanı oldu. Bunlar basına yansıyanlar, bunun dışında şiddete maruz kalan kızlarımız vardı.  Diyoruz ki kadına şiddet ülkemizde sıfır olsun. Kadına şiddetin son bulmasını istiyoruz."

 

08 Mart Dünya Kadınlar Günü Programları

 

04 Mart 2016 Cuma Saat: 11:00 Denizli'nin ilçelerinde sinemaya hiç gitmemiş kadınlar Teraspark Avşar Sinemaları'nda konuk edilecek.

 

05 Mart 2016 Cumartesi Saat:14:00- 16:00 TRT Sunucusu Pelin Çift ile "Medya ve Kadın" konulu söyleşi, Anemon Otel.

 

07 Mart 2016 Pazartesi Fabrika Ziyareti (Eke Tekstil) Saat: 11:00- 12:00  Saat: 13:00- 14:00

 

08 Mart 2016 Salı 10:30 Denizli Büyükşehir Belediyesi önündeki Atatürk Anıtı'nda Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin çelenk sunumu ve basın açıklaması

 

08 Mart 2016 Salı Saat:20:00 Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda protokol konuşmaları, Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu Kadınlar Günü Programı (Şiirler ve Şarkılarda Kadın) Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı TSM Topluluğu ve "Kendime Mektup" adlı yarışma ödül töreni

 

09 Mart 2016 Çarşamba Huzurevi Ziyareti saat 14:00

 

10 Mart 2016 Perşembe Bozkurt Cezaevi saat 14:00

 

11 Mart 2016 Cuma Hastane Ziyareti

 

13 Mart 2016 Pazar Saat 20:00 Yer : Çatalçeşme Oda Tiyatrosu ( Türkmen Düğünü) Tiyatro

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.