Kadına Şiddet Son Bulsun

Kadına Şiddet Son Bulsun

Kadına Şiddet Son Bulsun

A+A-

Denizli Ülkü Ocakları, Türk Ocakları ve Türk Eğitim Sen (TES) Denizli Şubesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliği 15 Temmuz Delikliçınar Meydanında yapılan basın açıklamasıyla başladı. Etkinliğe,Ülkü Ocakları Başkanı Yaşar Hisarlıoğlu, Türk Ocakları Başkanı Ünal Bahadır Baylan, ve kadınlar katıldı. Türk Ocakları Denizli Şube Sekreteri Tülay Gazalcı, yaptığı basın açıklamasında Türkiye’de kadınların bugünlerde kazanılmış haklarının geri alınma tehlikesi yaşadığını söyledi.

“KADINA ŞİDDET SON BULSUN”

Gazalcı, Kadına şiddetin son bulması konusunda yapılması gerekenler olduğunu belirterek,”Aile içi şiddeti ve genel olarak kadın ve çocuklara yönelik şiddeti önlemek için kampanyalar, ana-baba eğitim programları yapılmalıdır. Kadınların ekonomik özgürlüğü için önündeki engellerin kaldırılması, sosyal güvenlik, parasız eğitim ve parasız sağlık haklarından yararlandırılmalıdır. Medya, kadın ve çocuklara yönelik şiddeti teşvik edici yayınlar üzerinde kendi oto-denetim mekanizmasını kurarak kadın ve çocuklara yönelik şiddeti bir malzeme olarak kullanmaktan vazgeçmelidir” dedi.

“İYİ HAL İNDİR,İMİNDEN VAZGEÇİLMELİ”

Kadın cinayetlerinde iyi hal indirimlerinin uygulanmaması gerektiğini ifade eden Gazalcı, “Kadın cinayeti davalarında cinayetleri teşvik edici unsur haline gelen haksız tahrik, iyi hal gibi indirimler uygulanmamalıdır. Tecavüzcü çocuk istismarcılarına mağdurlarla evlenmeleri halinde ceza indirimi gibi uygulamalardan uzak durulmalıdır. Evde, sokakta, işyerinde yaşanan kadına yönelik şiddetin sorumlularının yargılanması ve caydırıcı yasal tedbirler alınmalıdır. Bizler sivil toplum kuruluşları ve dernekler olarak, kadının cinsel, fiziksel, ruhsal-psikolojik bütünlüğünün dokunulmaz olduğunu, kadın haklarının temel insan hakkı olduğunu bir kez daha hatırlatıyor; kadına yönelik her türlü şiddet sonlanıncaya kadar tepki göstermeye devam edeceğimizi bildiriyoruz” diye konuştu.

KONFERANS

Basın açıklamasının ardından Saltak Caddesindeki Milli Eğitim Müdürlüğü (MEM) Konferans Salonunda Prof. Dr. Türkan Erdoğan’ın konuşması olarak katıldığı “Kadına Yönelik Şiddet ve Kayıtsızlıklarımız” konulu konferans düzenlendi. Ülkücüler’in düzenlediği etkinlik tiyatro gösterisi ile sona erdi. MESUT GÜLER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.