Kadınlarımız Artık Çok Daha Güçlü

Kadınlarımız Artık Çok Daha Güçlü

Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü münasebeti ile bir mesaj paylaştı.

A+A-

Mesajında Başkan Erdoğan, baş tacı olan kadınların, artık yalnızca söz dinleyen değil, aynı zamanda söz söyleyen, karar veren ve sözü dinlenenler olduğunu ve onların, kendilerinin baş tacı ve diğer yarıları olduğunu ifade etti.

Daha Kültürlü ve Güçlü

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Türk Kadını’na seçme ve seçilme hakkının verilmesinin 84. yıl dönümü dolayısı ile bir paylaşımda bulundu. Başkan Erdoğan, mesajında, 5 Aralık 1934'te, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Türk Kadını’na seçme ve seçilme hakkı tanındığını anımsattı. Bu mühim günün 84. yıl dönümü ile 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nde, Türk Kadını’nın daha kültürlü ve güçlü olduğuna vurgu yaptı.

Kadınların artık, yalnızca evinde değil, iş hayatının da her noktasında ve üretimin içinde olduğunu, artık sadece söz dinleyen değil, aynı zamanda söz söyleyen, karar veren ve sözü dinlenen bireyler olduğunu dile getiren Başkan Erdoğan,  “Bunun önemli örneklerinden biri, Denizli Ticaret Odamız; çalışanlarımızın yarısını kadınlarımız oluşturuyor. Yeni dönemde, yönetimlerimiz ile kurullarımızı, talebe binaen şekillendirdik; kadınlarımıza geçmişe göre daha çok yer verdik! Bu arkadaşlarımız, seçilerek bulundukları görevlere gelmişlerdir. Kadın istihdamında, Türkiye ortalamasının üstündeki oranlarımızla öncü ve örnek şehiriz. Sosyal güvenlik kapsamındaki aktif çalışanlarımızın %33,5’i kadın. Kadınlarımızın, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü ile seçme ve seçilme hakkı kazanmalarını kutluyorum. Sevdikleri ile sağlıklı, mutlu ve başarılı yarınlar diliyorum.” dedi.

  

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.