Kadir Kameroğlu’nun Vefatının Birinci yılı

Kadir Kameroğlu’nun Vefatının Birinci yılı

Kadir Kameroğlu’nun Vefatının Birinci yılı

A+A-

Çivrilli Dostlar Meclisi’nin kurucusu, kuyumculuk sektörünün önde gelen isimlerinden Kadir Kameroğlu, vefatının birinci sene-i devriyesinde hayırla ve rahmetle yad ediliyor. Hayırsever kişiliği ile ön plana çıkan Kameroğlu, 30 Kasım 2017 tarihinde 81 yaşında hakka yürümüştü.

 Çivrillilerin altın dedesi olarak bilinen Kadir Kameroğlu, aramızdan ayrılışının birinci yılında minnetle yad ediliyor.  Çivril’de anaokulu, lise huzurevi, cami ve sağlık ocağı yapımına destek veren ve “devlet üstün madalyası” sahibi olan hayırsever iş adamı Kadir Kameroğlu, akciğerinde çıkan problem nedeniyle kaldırıldığı hastanede 30 Kasım 2017 tarihinde 81 yaşında vefat etmişti. Kameroğlu’nun cenazesi annesinin ismini taşıyan Rasime Ana Kameroğlu Camii’sinde cuma namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Çivril Mezarlığı’na defnedilmişti.

KADİR KAMEROĞLU KİMDİR

Mütevazi bir ailenin çocuğu olarak Çivril’de dünyaya gelen Kadir Kameroğlu, 70 yıllık ömrüne ölümsüz eserler sığdırmıştı. Ailenin tek evladı olan Kameroğlu, memleketinde terzi çıraklığı ile başladığı iş hayatını 1969 yılında kuyumculuk yaparak sürdürdü. Kapalıçarşı’da altın imalatı ve satışı yaparak büyük bir servetin sahibi olan Kameroğlu, kendini hayır işlerine adayarak, 8 okul, 1 sağlık ocağı, camii, huzurevi ve hastane ek binası yaptırdı. İlkokul mezunu olan Kameroğlu’na, 5 trilyon üzerindeki hayırları “devlet üstün madalyası” getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.