Kamu-Sen’den Demirci hakkında şok iddialar!

Kamu-Sen’den Demirci hakkında şok iddialar!

Türkiye Kamu Sen Denizli İl Temsilcisi ve Türk Sağlık Sen (TSS) Şube Başkanı Rayif Kurşunoğlu, İl AFAD Acil Durum Müdürü Recep Demirci’nin personele baskı ve mobing uyguladığını ileri sürdü.

A+A-

AFAD İl Müdürünün tavırlarının bir amire yakışan nitelikte olmadığını belirten Kurşunoğlu,   “Müdür personeline karşı yapmış olduğu haksız uygulamaları, ve bir amire yakışmayacak tavırlarını düzeltmesi için kendisiyle ve sayın valimiz ile görüşmeler yapılmasına rağmen müdür bey  “dediğim dedik çaldığım düdük”  havalarında hala kendi bildiğini okumaya devam etmektedir. Halbuki çalışanların halinden en iyi kendisinin bildiğini söylersek yalan olmaz herhalde. Çünkü müdür bey bugün emri altında çalışanlarına yaptığı zulmü bir zamanlar kendisinin gördüğünü yapılan zulümlerden kurtulmak için hakkını mahkemelerde aradığını tüm kamu çalışanları bilmektedir” dedi.

 

ARAŞTIRILSIN

İl AFAD Müdürü Recep Demirci’nin haksız olarak nitelendirdiği uygulamalarından örnekler veren Kurşunoğlu,  

“Personelin görevi olmadığı halde alt görevleri tehditle ve zorlayarak yaptırması. Arazi, seyyar, yolluk gibi ödemelerde personeller arasında ayrım yaparak aynı göreve giden personelin birine yolluk ödeyip diğerine ödememesi.Bahçelievler’de İtfaiye bahçesinde bulunan geçici Afet Yönetim Merkezi olarak hazırlanmış konteynerler 2014 Temmuz ayında 15.600,00 TL + KDV. Bedelle taşınmış ancak hala elektrik ve data hattı bağlantıları yaptırılmamıştır. Bir afet yada olağanüstü durumda mevcut kriz merkezi çalışmazsa yedeği de gayri faal durumda olacaktır.Kuruma ait araç-gereçlerin tamir, bakım ve onarımının zamanında yaptırılmaması veya hiç yaptırılmaması.Depo ve arama kurtarma ekibinin ikamesi amacıyla 2014 Kasım ayında teslim alınan 32.000,00 TL+KDV. Harcama yapılan yere dokuz ay geçmiş olmasına rağmen geçerli bir gerekçe olmadan taşınma işlemini gerçekleştirmemiş, tamir tadilat yapılan yer bakımsızlıktan çürümeye terk edilerek devlet zarara uğratılmıştır. Çalıştığı personelin % 80 ile sorunlu olduğu için çalışanlar hakkında tutanak düzenleyerek savunma vererek ceza almaları için elinden geleni yaptığı Kurumdaki tüm idari ceza soruşturmalarında sürekli muhakkik olarak aynı kişinin atanması ve tüm soruşturmaların personelin aleyhine sonuçlanması manidardır. Bu konunun araştırılması gerektiğine inanmaktayız” dedi.

 

“HAKSIZ KAZANÇ İDDİASI”

Müdürün yanlış politikalarına itiraz eden memurları tehdit ettiğini idsdia eden Kurşunoğlu, “Görev belgelerinde müdür beyin bilgisi dahilinde, göreve gitmeyen personellerin görev kağıdına isimlerin yazılması veya sonradan eklenmesi (bazıların haksız kazanç sağlamalarına izin verilmesi) Müdür bey yaptığı hataları kabul etmediği gibi yanlış politikalarına itiraz eden personelleri başka bir kurum bulması konusunda tehdit ettiği, itiraz eden personellerin görev kağıtlarından isimlerinin silinerek veya göreve yazılmayıp, dairede tutularak, yasal haklardan mahrum bırakılıp rencide edilerek mobbing uygulaması. Çalışan personel tarafından müdürlük makamına verilen dilekçelerin kayda girmeden önce kendisinin incelemesi, şahsının menfaatine olmayan dilekçeleri Sümen altı etmesi veya personeli sözlü olarak tehdit ve baskı uygulayarak dilekçelerinin geri çektirilmesi. Personelin yolluk harcırah, seyyar vb. gibi mali işlemlerini bilerek ve isteyerek personeli mağdur etmek için zamanında muhasebeleştirmemesi. Bizler Türkiye Kamu Sen olarak bu konuların takipçisi olacağımızı gerektiğinde de hakkımızı yasal yollara başvurarak arayacağımızı kamuoyuyla paylaşırız” diye konuştu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.