Kanser'de Erken Teşhis Müjdesi

Kanser'de Erken Teşhis Müjdesi

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde gırtlak, geniz ve burun kanserlerinin erken teşhisini kolaylaştırabilecek "Dar Bant Görüntüleme Sistemi"nin kullanılmaya başlandığı öğrenildi.

A+A-

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kullanılmaya başlandığı öğrenilen "Dar Bant Görüntülüme Sistemi" ile gırtlak, geniz ve burun kanserleri bundan sonra çok daha kolay belirlenebilecek.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nin yapmış olduğu açıklamaya göre, gırtlak, geniz ve burun kanserlerinin erken teşhisi ile nükslerin yayılımı ile alakalı büyük avantajlar sağlayacak "Dar Bant Görüntülüme Sistemi", yapılan bir basın toplantısı ile tanıtıldı.

Daha Önce Kullanılıyordu

Toplantıda açıklama yapan İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özdoğan, cihazın aslında 1999 senesinde geliştirildiğini ve 2004'ten beri tıbbın farklı alanlarında kullanılmaya başlandığını dile getirdi.

Prof. Dr. Özdoğan, cihazın yüzeyleri daha iyi incelemeyi ve bilhassa damarsal bölümler ile alakalı bilgi vermeyi sağladığını belirtti. Bu şekilde kanser vakalarında erken teşhisin çok daha kolaylaştığını vurgulayan Özdoğan, bunun yanında kemoterapi ve radyoterapiden sonra hastalığın nüksedip etmediğinin de daha çabuk belirlenebileceğini dile getirdi.

Cihazın her yaş grubu hastaya uygulanabildiğini de söyleyen Prof. Dr. Özdoğan, baş-boyun cerrahisi yönünden bakıldığında bu alanda Türkiye'de cihazı kullanan ilk üniversite hastanesi olduklarını da belirtti.

Dar Bant Görüntülüme Sisteminin, hastanede ilk olarak, gırtlak kanseri şüphesi ile hastaneye başvuran ve 25 senedir  sigara kullanana 44 yaşındaki Erdem Katkı'ya uygulandığı öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.