Karaca Ve Heyeti Divriği’de

Karaca Ve Heyeti Divriği’de

CHP’li Gülizar Biçer Karaca başkanlığındaki bir heyet, Divriği’nin Mursal Köyü’nde planlanan siyanürlü altın madenciliği projesi için başlatılmış olan sondaj çalışmalarına karşı direnen köylülerin mücadelesini destekledi.

A+A-

Divriği’ye bağlı olan Mursal Köyü’nde maden rezervlerini belirlemek için tespit etmek amacı ile Maden Tetkik Arama (MTA) tarafından Sivas Valiliği’nin izni ile başlatılmış olan sondaj çalışmaları bölge halkının tepkisine yol açmıştı. Hukuki süreç bitene dek bölgede herhangi bir çalışma yapılmamasını talep eden köylülere rağmen TOMA’lar ve kolluk güçlerinin ablukası altında başlatılmış olan çalışmalardan sonra CHP Heyeti Mursal Köyü’ne gitti. Heyetin başında Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Biçer Karaca vardı.

“Divriği’nin tek su kaynağını siyanürle zehirleyecekler”

4 değişik noktada devam eden sondaj çalışmalarını bizzat yerinde incelemiş olan heyet daha sonra Divriği halkının tek içme su kaynağı olan Mursal Barajı’na ziyarette bulundu. Burada yapmış olduğu açıklamasında Biçer Karaca;  burada toprağına, suyuna, geleceğine sahip çıkmakta olan vatandaşlara terörist muamelesi yapılıp Mursal Köyünün zorla işgal edilmiş durumda olduğunu, bölgenin yegane tarımsal sulama ve içme su kaynağı olan Mursal Barajı’na 600 metre mesafede yapılmış olan sondaj çalışmaları ve gelecekte planlanmış olan siyanürlü altın madenciliğinin suyu zehirleyeceğini ve Divriği ilçesi ve çevre köyleri de yaşanmaz hale getireceğini dile getirdi.



 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.