Karatenin Ustaları Denizli’de Buluşuyor

Karatenin Ustaları Denizli’de Buluşuyor

Denizli ilinde bu sene ilk defa yapılacak olan Uluslararası Haldun Alagaş Karate Turnuvası 2 Ağustos - 5 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

A+A-

Turnuvaya Dünya ve Avrupa şampiyonluğuna erişmiş olan ünlü karateciler ve 10 ülkeden 1000 civarında sporcu katılımda bulunacak. Organizasyonu yapan antrenör Zekai Doruk, turnuvaya Türk karatesinin efsane ismi durumunda olan ve Türkiye'nin ilk dünya şampiyonu konumundaki Haldun Alagaş'ın ismini verdiklerini ifade ederek, Haldun Alağaş’ın, yurt dışında Türkiye’nin karatedeki spor elçisi olduğunu, Dünyada pek çok ülkede seminerler vererek karatenin ilerlemesi için çaba göstermiş bir sporcu olduğunu, böyle değerli bir sporcunun ismi ile bir karate turnuvası olsun istediklerini, bundan sonra her sene düzenli bir şekilde Uluslararası Haldun Alagaş Karate Turnuvası'nı yapacaklarını dile getirdi.

Onur Duydum

Konu ile alakalı konuşan Dünya, Avrupa ve Akdeniz Oyunları'nda Türkiye'nin ilk şampiyonu olan Haldun Alagaş, turnuvaya kendi isminin verilmesinden ötürü büyük bir onur duyduğunu, böyle ince bir düşünceyi akledenlere teşekkürlerini sunduğunu, karate için elinden geleni yaptığı, artık çok daha iyi koşullarda daha iyi sporcuların yetiştiğini ve Türkiye’nin çok daha iyi konumda olması için bu tip organizasyonların artırılması gerektiğini belirtti.

Ayrıca Alagaş, organizasyona Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye'nin Karate Federasyon başkanlarıyla 5 defa dünya, 12 kez Avrupa şampiyonu olan Raphael Aghayev'in de geleceğini sözlerine ekledi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.