Kartal'da Domuz Gribi Alarmı: Ölü Sayısı 3 Oldu

Kartal'da Domuz Gribi Alarmı: Ölü Sayısı 3 Oldu

Domuz gribi şüphesiyle Kartal'da devlet hastansesinde tedavi gören iki kişi daha hayatını kaybetti. Ölü sayısı 3'e yükseldi.

A+A-

Domuz gribi şüphesiyle Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören iki kişi daha hayatını kaybetti. Ölü sayısı 3'e yükseldi. Bir kişinin ise tedavisi devam ediyor.

 

AKŞAM SAATLERİNDE İLK ÖLÜM HABERİ GELDİ

 

Hastaneye 10 gün önce solunum yolları enfeksiyonu ve yüksek ateş şikayetiyle başvuran 57 yaşındaki Sabri Ö. domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alındı. Sabri Ö. dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

39.1 DERECE ATEŞLE HASTANEYE GELDİ

46 yaşındaki Remziye T. adlı kadın ise 6 Ocak akşamı yüksek ateş ve nefes darlığı şikayetiyle Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne başvurdu. 39.1 derece ateşle hastaneye gelen Remziye T.'de ilk belirlemelere göre domuz gribi belirtilerine rastlandı. Durumu ağır olan Remziye T'nin tahlilleri Ankara'ya gönderildi.

 

YOĞUN BAKIMDA TEDAVİ ALTINA ALINDILAR

 

Remziye T. Acil Servisteki yoğun bakım ünitesine alındı. Remziye T.'nin ardından 87 yaşındaki Mustafa C.A. da aynı şikayetle hastaneye başvurdu. Domuz gribi belirtileri görülen Mustafa C.A. da Acil Servisteki yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

İKİ HASTA 3 SAAT ARAYLA HAYATINI KAYBETTİ

Durumları kötüleşen Mustafa C.A. dün akşam saat 20.00 sıralarında, Remziye T.'de saat 23.00 sırlarında hayatını kaybetti. Böylelikle hastanede ölü sayısı 3'e yükseldi.

BİR KİŞİNİN TEDAVİSİ DEVAM EDİYOR

44 yaşındaki Volkan B.'nin ise tedavisi Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi ana binasındaki yoğun bakım ünitesinde tedavisi devam ediyor.

BAKIRKÖY'DE 3 KİŞİ TEDAVİ ALTINA ALINDI

Yüksek ateş şikayetiyle Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gelen 3 kişi, domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsü taşıdığı şüphesi ile tedavi altına alındı. Hastaların tetkikleri devam ederken tedavi altına alındıkları bölüm karantina altına alındı.

BÖLÜME BAŞKA HASTA KABUL EDİLMEDİ

Domuz gribi şüphesi taşıyan hastaların bulunduğu bölüme başka hasta kabul edilmedi. Acil Servis ise hizmetine devam ediyor. Vakalar sebebiyle hastane personeli ile hasta ve hasta yakınlarına maske dağıtıldı.

SAĞLIK BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, dün yaptığı açıklamada, domuz gribi teşhisiyle şu ana kadar 2 kişinin öldüğünü, domuz gribi 'H1N1' virüsünün etken olduğu ilave hastalıklardan dolayı vefat edenlerin içinde de 'H1N1' virüsü teşhisi konulan 12 vaka daha olduğunu belirtmişti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.