Kaybetmeden Değerini Bilin

Kaybetmeden Değerini Bilin

Ülkemizde her sene olduğu gibi bu sene de “ 3 - 9 Eylül ” tarihlerinde “Halk Sağlığı Haftası” kutlanmakta. Hafta içerisinde, tüm bireylere sağlığın öneminin anlatılması amaçlanıyor.

A+A-

Halk Sağlığı AD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nurhan Meydan Acımış haftanın önemi ile alakalı yapmış olduğu açıklamasında sağlığın, yalnızca hastalıkların olmaması anlamına gelmediğini, sağlığın, kişilerin bedenen, ruhen ve  sosyal bakımlardan tam bir iyilik halini tanımladığını, teknolojik gelişimlerin çığır açmış olduğu, bilim insanlarının yeni buluşlar yaptığı bu dönemlerde sağlığın kaybedilmeden korunabilmesinin esas olduğunu, insanların yaşlansalar da sağlıklı kalabilmeyi, bebeklik, çocukluk, ergenlik, yetişkinlik dönemlerini de iyi geçirebilmelerini, henüz hasta olmadan sağlıklı olmayı öğrenmeleri gerektiğini ifade etti.

Farkındalık Arttı

Eğitimdeki okullaşma oranının yükselmesinin, kız çocuklarının da okula gönderilmesinin, özellikle anne okuryazarlığının artmasının toplum içerisinde sağlığın iyileşmesine ne kadar önem verildiğinin bir göstergesi sayılması gerektiğini belirten Dr. Acımış, sağlık alanında kendilerine kolaylıklar sunan gelişmeleri kolayca izleyip; gelişmiş tesis olanaklarıyla, donanımlı personelle, güler yüzlü hekim ve sağlık çalışanlarıyla hizmette yüz güldürücü sonuçların alındığını, toplum olarak sağlıkta dünya hedeflerinin gerisinde kalmayı kesinlikle istemediklerini, bundan ötürü ülke olarak içerisinde olmaktan gurur duydukları, Avrupa Birliğinin katılımcı, hak temelli sağlık algısına

İhtiyaçlarının olduğunu, bu haftanın da bu yüzden önemli olduğunu, hafta süresince  Dünya Sağlık Örgütü’nün yeni kavramlarıyla tanışacaklarını, 2020 sene için tespit edilen Sağlık Hedeflerinin konuşulacağını belirtti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.