Kaza Sonrası İptal Edilmişti

Kaza Sonrası İptal Edilmişti

Açıklamada Denizli’nin Pamukkale İlçesi Dinamit Tepesi Bölgesi’nde,  03.06.2018’de meydana gelen üzücü yamaç paraşütü kazasının ardından; Pamukkale ilçesinde Ticari Yamaçparaşütü ve Yelkenkanat uçuşları 03.06.2018 tarihi itibariyle geçici bir şekilde durd

A+A-


 

İzin Verildi

Vali Hasan Karahan’ın Olur’u ile yayınlanmış olan Yamaç Paraşütü Uçuş Yönergesinde ifade edilen tüm belgelere sahip olmak ve aranan koşulları taşımak şartı ile A Grubu işletme belgeli seyahat acentalarının Türk Hava Kurumu Temsilcisinin koordinesinde olmak koşulu ile Ticari Yamaçparaşütü ve Yelkenkanat uçuşlarına Pamukkale Kaymakamı başkanlığında meydana getirilen Pamukkale İlçe Sportif ve Turizm Kurulu’nun 13 Haziran 2018 tarihinde aldığı karar ile 14 Haziran 2018’den itibaren izin verildiği ifade edildi.

Ne Olmuştu?

 

3 Haziran 2018’de Pamukkale İlçesinde yamaç paraşütü kazası meydana gelmişti. Paraşüt sporcularından olan Nazmiye Sevda Ağda, Güney Koreli 29 yaşındaki Seo Yun Seok’la Dinamit Tepesi bölgesinden yamaç paraşütüyle havalandı. Ama kısa bir zaman sonra dengesini kaybeden pilot ve Seok yere sert biçimde çakıldılar. 

 

Kaza sonrasında Güney Koreli 29 yaşındaki Seo Yun Seok Pamukkale Üniversitesi Hastanesine götürülürken yolsa yaşamını yitirmiş, pilot tedavi altına alınmıştı. Valilik o gün tüm uçuşları 2. bir emre kadar iptal etmişti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.