Kazalar En Çok Bu Yerlerde Oldu

Kazalar En Çok Bu Yerlerde Oldu

Denizli Emniyet Müdürlüğü Trafik Birimleri tarafından 23 - 29 Nisan tarihlerinde bir haftalık dönemde gerçekleştirilen trafik denetimleri neticesinde, 15.701 aracın kontrol edildiği ifade edildi.

A+A-

Bu denetimler neticesinde;

 

Hız ihlali,

Kırmızı ışık ihlali,

Seyir halinde cep telefonu ile konuşma,

Duraklama ve park etmenin yasak olduğu yerlere park etme,

Emniyet kemeri ve kask takmama,

Alkollü bir şekilde araç kullanma,

Ehliyetsiz, yetersiz ehliyet ile araç kullanma,

Görüşü engelleyici eşya, süs (filmli cam) kullanma,

Muayenesi olmayan araç kullanma,

Durak harici ve fazla yolcu alma,

Arızalı takograf ile taşıma sınırı üzerinde yük alma (tonaj),

 

Karayolları Trafik Kanunun diğer maddelerini ihlal ettikleri görülen ve bunun yanında kusurlu ve eksiği olan araçların trafikten men edildiği belirtildi.

 

Fahri Trafik Müfettişleri Tarafından Tanzim Edilen Trafik Suçu Tespit Tutanakları;

 

Denizli’de gönüllülüğe dayanarak faaliyet gösteren, Fahri Trafik Müfettişlerince, trafik kurallarını ihlal eden araç sürücülerinin tescil plakalarına 23-29 Nisan 2018 tarihlerinde toplamda 53 adet suç tespit tutanağı düzenlenmiş olup, trafik idari para cezası karar tutanağına dönüştürülmüştür.

 

İlimiz Merkez Polis Sorumluluk bölgesinde meydana gelen trafik kazaları;

 

23-29 Nisan 2018 tarihlerinde sorumluluk bölgemizde, 47 Yaralamalı kaza ve 56 Maddi Hasarlı kaza toplamda 103 kaza gerçekleştiği belirtildi. Kazaların azaltılması ile alakalı olarak kazaların yoğun bir şekilde gerçekleştiği cadde ve güzergâhlar ile sürücüler tarafından kırmızı ışık ihlalinin yapılmış olduğu kavşaklarda, seyir halinde çevirme ekipsiz şekilde radarlı hız denetimine, sivil ihbarlı denetim, emniyet kemeri, cep telefonu ve yaya denetimlerine ağırlık verileceği vurgulandı.

 

Denizli’de gerçekleşen kazalar genelde, Acıpayam Yolu, Ali Aygören (Askeri yol) Bulvarı, Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı, İzmir Yolu, Ankara Yolu ve Halk Caddesi ve Selçukbey Mahallesi 646 Sk. üzerinde gerçekleşmiş olup, kazalar daha çok, doğrultu değiştirme (dönüş) kurallarının ihlali, Araçların hızını hava ve yol koşullarına uyduramaması, kavşaklara gelirken araçların hızını azaltmaması, kavşaklarda geçme önceliğine uymamak ve yakın takip arkadan çarpma kusurlarında ötürü gerçekleştiği belirlenmiştir.

 

İlimiz Bölge Trafik Polis Sorumluluk Bölgesinde;

23 - 29 Nisan 2018 tarihlerinde sorumluluk bölgelerinde 18 Yaralamalı kaza ve 6 Maddi Hasarlı kaza olmak üzere Toplamda 24 kaza oldu. Bu tip kazaların en aza indirgenmesi için kazaların yoğun olarak gerçekleştiği güzergâhlarda, sürücülerin yapmış oldukları kural ihlallerine yönelik olarak ve kurallara uymalarını sağlamak amacı ile seyir halinde çevirme ekipsiz olarak radarlı hız denetimlerine, emniyet kemeri ve cep telefonu denetimine ağırlık verilecek.

 

Vatandaşların daha güvenli bir trafik ortamında hayatlarını devam ettirebilmeleri için trafik kazalarından uzak "Güvenli Çevre ve Huzurlu Toplum için" denetimler kararlı bir biçimde ve devamlı olarak sürecektir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.