Kazım Arslan

Kazım Arslan

Egemenliğin tek bir kişiye, aileye değil, sadece millete ait olduğunun en açık kanıtı, Meclis’in açılması olduğu kadar, halkın çocuklarının dünyada eşi benzeri olmayan bir bayrama kavuşmasıdır. Bugünün küçüklerinin,yarının büyükleri olacağını hiç unutmama

A+A-

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın Cumhuriyet’in en anlamlı adımlarından biri olduğunu şu sözlerle söyledi:

“Egemenliğin kayıtsız şartsız millet ait olduğu gün olan TBMM’nin açılışı, en anlamlı varlığımız olan çocuklarımızla tam da bugünde taçlanmıştır. Kurtuluş Savaşı’nın kahraman şehitlerinin çocukları için hizmet vermiş Himaye-i Etfal Cemiyeti, bugünkü Çocuk Esirgeme Kurumu, Atatürk sayesinde öne çıkmış, şehitlerimizin hatırası çocuklarımız, bu bayramla en mutlu ve onurlu günlerini yaşamıştır.

Bugün teröre karşı verilen mücadele her birimizin sorumluluğudur. Bu mücadelede en büyük güç, ulusal egemenliğe ve ülke bütünlüğümüze dair irademiz olduğu kadar, şehitlerimizin mirası, en değerli varlığımız çocuklarımızdır.

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün tarihi kararıyla, şehit çocuklarını bir nebze mutlu etmek için kutlanmaya başlanan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın asıl anlamını ve tarihi değerini idrak etmekten yoksun olanların bu bayramı engellemeye çalışmasını anlamakta zorlanıyorum. Şehidimize 'kelle' diyen bir anlayışın bu bayrama bakışı ancak bu kadar olur.

Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Meclis’i açan iradesine saygımızın bir göstergesi olan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, gerek Meclisimizde, gerekse Denizlimizde ve tüm yurdumuzda kutlanacak, bunu hiçbir irade engeleyemeyecektir. 

Bu bayram öyle keyfe göre kutlanmayacak bir bayram değildir.

Biz, Cumhuriyet Halk Partililer olarak, hem Meclis’teki halk resepsiyonuyla çocuklarımızla buluşacağız, hem de Denizli’deki etkinliklerimizle başta şehit çocuklarımız olmak üzere, tüm yavrularımızın bu anlamlı gününü gururla paylaşacağız ve bu bayramı hep birlikte kutlayacağız.

Şehitlerimizin acısını istismar ederek rejim değişikliğine ve bayramlarımızın değerine gölge düşürmeye kalkanlar, daha geçen gün statlarda maçların konserlerle başlamasına seyirci kaldılar.

Bayramların tarihi değerini itibarsız kılmaya kalkanlar, halkımızın Meclis iradesine ve çocuklarının geleceğine sahip çıkan tavrıyla bir kez daha karşılaşacaklardır.

Her türlü engellemeye rağmen, değişik nedenlerle Ulusal Bayramlarımızı unutturmaya çalışanlara inat, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı candan kutluyor, şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

Milli iradeye dayalı Meclis’i açarak halkın egemenliğini iktidar kılan ve bu bayramı çocuklarımıza armağan eden Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet ve şükranla anıyor, en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.