Kefe Yaylasında Büyük Şenlik

Kefe Yaylasında Büyük Şenlik

Denizli'nin değerlerini yaşatarak gelecek nesillere aktarmak için çalışan Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23. Yatağan Bıçakçılık ve Kefe Yaylası Şenliklerini organize ediyor.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi bu çerçevede bir süre evvel düzenleme çalışmasını tamamlamış olduğu Kefe Yaylası'nda 23. Yatağan Bıçakçılık ve Kefe Yaylası Şenlikleri yapacak. Serinhisar İlçesi’nin Yatağan Mahallesi’ndeki 1100 metrelik rakımlı Kefe Yaylası'nda yapılacak şenlik 31 Ağustos - 2 Eylül 2018 tarihleri arasında olacak. Birbirinden maharetli bıçak ustalarının olacağı şenliğe katılacak misafirler dünyaya nam salan Yatağan bıçak ve kılıçlarıyla beraber Denizli Büyükşehir Belediyesi’nce yeniden düzenlenip modern bir görünüme kavuşan Kefe Yaylası’nın muhteşem güzelliğinin keyfini yaşayacaklar.

 

Programda neler var?

 

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kefe Yaylası'ndaki 171 bin metrekare alan içinde yapılacak olan şenliklerde, mehteran ve halk oyunları gösterileriyle yöresel standlar olacak. 31 Ağustos 2018 Cuma gününde başlayacak olan şenlikte birbirinden maharetli bıçak ustaları olacak.  Program çerçevesinde 1 Eylül Cumartesi günü saat 18.00’de Denizlili aşık Ozan Nihat, saat 21.00’de ise Işıl Koç sahneye çıkacak. 2 Eylül Pazar gününde ise saat 21.00’de ise TRT sanatçısı Ali Çakar Denizli halkı ile buluşacak.

 

Başkan Osman Zolan’dan şenliğe davet

 

Başkan Osman Zolan, Kefe Yaylası’nda yapılacak olan şenlik ile bir defa daha Denizli’de yayla kültürü ve Yatağan bıçakçılığının sevenleriyle buluşacağını belirtti. Ve yaylaların Denizli’nin kültürü, özü olduğunu,  bu değerlere değer katmak, yaylaları insanlar ile buluşturmak ve dünyaca ünlü Yatağan bıçakçılığın tanıtımını yapmak için düzenlenen şenliğe tüm vatandaşları beklediklerini ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.