Kerkük Kan Ağlıyor,Haberiniz Var mı ?

Kerkük Kan Ağlıyor,Haberiniz Var mı ?

"Musul'u IŞİD'ten temizleyeceğiz" bahanesiyle başlatılan operasyonlar tam bir Türkmen avına dönüşmüş durumda. Özellikle Kerkük'ten gelen haberler çok kötü. Onlarca Türkmen'in şehit düştüğü bildiriliyor.

A+A-

"Musul'u IŞİD'ten temizleyeceğiz" bahanesiyle başlatılan operasyonlar tam bir Türkmen avına dönüşmüş durumda. Özellikle Kerkük'ten gelen haberler çok kötü. Onlarca Türkmen'in şehit düştüğü bildiriliyor.

Önceki gece Kerkük'e bağlı Dabık ilçesinde, 'IŞİD hedeflerini vuracağız' diyerek havalanan ABD jetleri Türkmenleri vurdu. Sadece bu saldırıda 25'in üzerinde Türkmen şehit oldu.

ABD jetlerle Türkmenleri katlederken, IŞİD de boş durmuyor. Boşalttığı bölgelerden kaçarken ilk olarak Türkmenlere saldırıyor. Çünkü silahlı olmadıkları için kolay hedef konumundalar. Kerkük'te evlerine girilerek şehit edilen Türkmenlerin sayısı bilinmiyor.

IŞİD ile girilen çatışmalarda yeğenini kaybeden Türkmen Cephesi Lideri Erşad Salihi de çok önemli bir açıklama yaptı: "Türkmenler bulundukları yerlerde canlarını ve mallarını korumak için silahlansın."

Peşmerge-PKK-ABD el ele

2003'te Irak'ın işgaliyle başlatılan demografik yapının değişimi projesinde son evreye geçilmiş durumda. IŞİD'den alınan yerlere Peşmerge denetiminde PKK yerleştiriliyor.

Türkmen lider Salihi, 18 Eylül'de yaptığı açıklamada Kerkük'teki PKK varlığına karşı çıkmış ve örgütün bir an önce Türkmen topraklarını terk etmesini istemişti. AKP hükümetinin "Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı" olarak tanımladığı Barzani ise peşmerge komutanı aracılığıyla Türkmen liderini hedef gösterdi.

Salihi'nin "PKK, Kerkük'ü terk et" açıklamasından saatler sonrasında basın toplantısı düzenleyen Peşmergenin Kerkük Komutanı Westa Resul, "Erşad Salihi'nin gerillayla ilgili sözlerini ve PKK'yı terörist olarak tanımlamasını reddediyoruz. PKK gerillalarına saygıyla bakıyoruz. PKK şimdiye kadar bölgede 2 şehit ve 8 yaralı vermiştir" dedi.

PKK'yı "terörist" olarak görmeyen Peşmerge Komutanı Resul, Türkmen lider Salihi'yi de tehdit etti: "Peşmerge, Kerkük halkını, din ve etnik yapıları ayrım gözetmeden koruyan güçtür. Fakat Erşad Salihi, bir kez olsun peşmergeyi cephede ziyaret etmiş değildir. Erşad, Türkiye'nin çeşmesinden su içip onların çıkarlarına göre konuşmaktadır. Bu yüzden siyasi partilerden Erşad Salihi'nin sözlerine cevap vermelerini talep ediyorum. Aksi takdirde Peşmerge Güçleri, Erşad'a nasıl cevap vereceğini bilir."

Peşmergenin bu tehdidinden saatler sonra Salihi'nin yeğeni IŞİD ile girilen çatışmada şehit oldu!

Tüm bu gelişmelerle ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan en azından "çok sert tepki" ya da "şiddetle kınama" bekledik. Ancak Çavuşoğlu kınamak bir yana şunları söyledi: "Zaten Türkiye şu anda da koalisyonun içinde yer alıyor. Aktif bir şekilde hem koalisyon güçleri, hem yerel güçler, hem de hava kuvvetlerimiz ile birlikte içerisindeyiz ve bu gelişmelere de müsaade etmeyeceğiz. Olayları ve gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz"

Türk varlığı silinmek isteniyor

ABD organizasyonunda sürdürülen girişimlerin amacı çok açık ve nettir.

Irak'taki Türk varlığı kesin bir şekilde sonlandırılmak isteniyor. Bunun için de hiç kimseden çekinmeden, hiçbir kamuoyu baskısına uğranılmadan açık bir katliam yapılıyor. Katledilenler ise Türkmenler, soydaşlarımız...

Evlerinden oluyorlar, canlarına kast ediliyor, üzerlerine bombalar yağıyor. Peşmergesi, PKK'sı, ABD'si, IŞİD'i hepsi garip Türkmen'i vuruyor.

Türkiye'nin ana akım medyası ise olayları görmezden geliyor.

Türkiye'den ise hiçbir açıklama yok!

Gazetelerin, televizyonların, siyasetçilerin tek bir gündemi var "Referandumu ne zaman yapalım, Erdoğan'a hangi yetkileri tanıyalım."

"Kobani" diyerek Türkiye'nin dört bir yanını yakıp, insanları öldürenler amaçlarına ulaştılar. Ancak işin daha da ilginci Türkmenlere sahip çıkması gereken STK'lardan, siyasi partilerden bırakın eylemi, tek bir açıklama dahi yok.

Sosyal medyadaki çığlık ise katliamı engellemeye yetmiyor.

Mısır'daki Rabia'yı kendilerine simge belleyenler, Türkmenler konusunda hiçbir önlem almadıkları gibi, soydaşlarının katledilmesine göz yumuyorlar.

EOKA, Kıbrıs'ta Türk kanını akıtırken müdahale etmek için nasıl geç kaldıysak, benzeri bir süreç Kerkük'te yaşanıyor.

Bari bu sefer Türk'ün sesine kulak verelim, canlarımız gidiyor!

Batuhan ÇELİK

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.