Kesintisiz Devam Ediyor

Kesintisiz Devam Ediyor

Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, büyüme verileri ile alakalı bir değerlendirme yaptı.

A+A-

TÜİK, senenin ilk çeyreğine ait büyüme oranlarını ilan etti. Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, Türkiye’nin tüm çaba ve maksatlı eleştirilere rağmen gücüne güç katmayı sürdürdüğünü, kesintisiz büyüyüp aleyhindeki kasıtlı değerlendirmelere en güzel yanıtı verdiğini belirtti.


 

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Türkiye’nin uluslararası piyasalara adını altın harfler ile yazdıracak bir performans çizmeyi sürdürdüğüne dikkatleri çekti.

 

TÜRKİYE, 2018'İN İLK ÇEYREĞİNDE %7,4 BÜYÜDÜ

 

Son 8 senenin büyüme verilerinin ortalamasında Türkiye’nin her şeye rağmen senelik ortalama 8 puanlık bir büyümeye imza attıklarını söyleyen Başkan Erdoğan, Türkiye’nin başarılarına her gün bir tanesini daha eklediğini,  destan üstüne destan yazmayı sürdürdüğünü, TÜİK’in açıklamış olduğu son verilere göre, 2017'nin son çeyreğinde yüzde 7.3 büyümüş olan Türkiye ekonomisi, bu sene de başarısına devam ettiğini, 2018'in ilk çeyreğinde yüzde 7.4 büyüdüğünü, büyüme oranının, tahminleri de aştığını! Çünkü, anketlerdeki genel beklentinin büyümenin yüzde 7’de kalması olduğunu, yine beklentilerin üstüne çıkıp, başarı çıtasının yükseltildiğini belirtti.

SANAYİ SEKTÖRÜ yüzde 8.8 BÜYÜDÜ

 

Ayrıca sanayi sektörünün de yüzde 8.8 büyüdüğünü de anımsatan DTO Başkanı Erdoğan, sanayinin büyüdüğünü; ülkenin güçlendiğini, bu başarıda emeği olan, katkı veren her kim varsa kutladığını ve şükranlarını sunduğunu söyledi.

 

SANAYİ, İNŞAAT VE TARIM SEKTÖRLERİNİN KATMA DEĞERİ ARTTI

 

Turizm ve hizmet sektörünün Türkiye’nin en mühim gelir kaynaklarından bir tanesi olduğunu her zaman hatırlatan Başkan Erdoğan, bir defa daha, açıklanmış olan verilerin kendilerini doğruladığını görmekten mutlu olduğunu söyledi. Erdoğan, TÜİK’in, bu senenin ocak, şubat ve mart aylarını içine alan ilk çeyreği ile alakalı Gayrisafi Yurt İçi Hasıla sonuçlarına göre, mal ve hizmet ihracatının yüzde 0.5 arttığını, tarım sektörünün toplamda katma değerinin yüzde 4.6, sanayi sektörünün toplamda katma değerinin yüzde 8.8, inşaat sektörünün toplamda katma değerininse yüzde 6.9 büyüdüğünü, hizmetler sektörünün katma değerinin de yüzde 10’luk bir artış yakaladığını, üretim yöntemine göre, Cari Fiyatlar ile Gayrisafi Yurt İçi Hasıla tahminin, bu senenin ilk 3 ayında geçtiğimiz senenin aynı dönemi ile kıyaslandığında,  % 21.9 artış ile 792 milyar 691 milyon Türk Lirası’na ulaştığını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.