Kıbrıs'ın Huzurunu Bozmayın!

Kıbrıs'ın Huzurunu Bozmayın!

Aradan 43 yıl geçmesine rağmen, Rumlar Kıbrıs Barış Harekatı’nı hȃlȃ kabullenebilmiş değil. Kıbrıs’ın kuzeyini ve güneyini yeniden birleştirme bahanesine sarılarak sinsi planlar içindeler.

A+A-

. Kıbrıs konusu 1974’te çözülmüşken, hȃlȃ “sorun”dan söz etmek ne anlama geliyor?

     BM’yi kullanarak İsviçre’de masaya oturan Rumlar hangi sorunu çözecekler? Karşımızda huzur içinde varlığını sürdüren bir Kıbrıs var? Şiddet yok, terör yok, katliam yok! Aradığımız bu değil mi? Kaos ve krizden eser yok ki çözüm arayışına girilsin. BM ve Rumlar’dan Kıbrıs’ın huzurunu kaçırmamalarını istiyoruz. KKTC yöneticileri de Rumların emellerine alet olmamak için görüşmelerden  çekilmelidir.

     Rumlar adım adım Kıbrıs’ı ele geçirmek istiyorlar. Büyük Yunanistan idealinden vazgeçmiş değiller. Amaçlarına ulaşabilmek için ilk etapta 3 şartları var: “KKTC sınırları içindeki toprakların yüzde 8’inin  kendilerine iade edilmesi. 2. Kıbrıs’taki Türkiye’nin garantörlüğünün sona erdirilmesi. 3. Türkiye’nin Kıbrıs’taki askerini çekmesi.

       Rumlar bu emellerine ulaşırlarsa Kıbrıs’ı kolayca yutabileceklerini düşünüyorlar. Üzülerek söyleyelim ki, BM de Rumların planlarına alet oluyor.

     Saadet Partisi olarak Hükümet’e 2 önerimiz var: 1. Türkiye bölgedeki sıcak gelişmeleri dikkate alarak acilen Kuzey Kıbrıs’ta bir hava üssü kurmalıdır. 2.Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıldönümü olan 20 Temmuz “Milli Bayram” ilan edilmelidir.

       Kıbrıs Akdeniz’in en stratejik adasıdır. Kesinlikle AB sevdasına feda edilemez. Kıbrıs olmadan Akdeniz’deki varlığımızı sürdüremeyiz. Türkiye’nin güvenliği Kıbrıs’tan geçer. Kazanılmış haklarımızdan vazgeçmemiz mümkün değildir.

 

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.