Kırım Tatar Sürgünü anıldı

Kırım Tatar Sürgünü anıldı

Kırım Cumhuriyeti Başkanı Sergey Aksenov Kırım Tatar Sürgünü’nü andı

A+A-

Rusya’ya bağlı Kırım Cumhuriyeti Başkanı ve Başbakanı Sergey Aksenov, Kırım Tatar Sürgünü'nü anma amacıyla Kırım Tatar heyetini makamında ağırladı.

Görüşmede Kırım Tatar halkının önde gelen lider ve politikacıları yer aldı. Aksenov, Kırım Tatar halkının 1944 yılında yaşadığı sürgünü ve acıları hiç bir zaman unutmayacaklarını ifade etti. Bölgede yaşayan halkların karşılıklı saygı ve birlik içinde yaşaması gerektiğine işaret eden Kırım Cumhuriyeti Başkanı, “Bize tarihten miras kalan sorunları aşarak birlikte mutlu bir Kırım’ın inşa edeceğimize inanıyoruz” dedi.

Ziyareti değerlendiren Kırım Tatar Kültür Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ünver Sel, “Aksenov’un Kırım Tatar heyetini sürgünü anma vesilesiyle ağırlaması çok olumlu gelişme. Bu bölgede Kırım Tatar sürgününün gerilim ve kavga ile değil diyalog ve iletişimle anılmasının önünü açacak. Kırım Cumhuriyeti, devlet seviyesinde Kırım Tatar sürgününün iyileştirilmesinin önünün açılacağının haberini veriyor. Ukrayna da Kırım Tatarları üzerinden Kırım’a karşı bir radikal baskı siyaseti yapılırken, Kırım’da devlet seviyesinde barış ve huzur mesajları veriliyor” ifadeler kullandı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.