Kitap Fuarı Rekor Kırdı: 300 Bin Kişi

Kitap Fuarı Rekor Kırdı: 300 Bin Kişi

31 Mart tarihinde kapılarını kitapseverlere açan Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Fuarı 10 günde 300.000 ziyaretçi ağırladı. Birçok yazar ve yayınevinin 10 gün boyunca Denizlililer ile buluştuğu fuar vatandaşlardan tam not aldı. Denizli Büyükşehir B

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu sene 2.’si organize edilen Ege’nin en büyük kitap fuarı 30 Mart - 08 Nisan tarihleri arasında gerçekleşti. 150 yazar ve 220 yayınevinin katılımda bulunduğu Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Fuarı’nı 300.000 kişi ziyaret etti.

 

Fuar süresince onlarca değişik yazarın imza günleri ve söyleşi yaptığı fuarda onur konuğu Mustafa Tatcı idi. Tarihçi ve akademisyen Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın yanında Kahraman Tazeoğlu, Sinan Akyüz, Ali Lidar, Canan Tan, Leyla İpekçi, Saba Tümer, Sinan Yağmur, Abdurrahman Dilipak ve Yalçın Akdoğan gibi Türkiye’nin çok ünlü yazarları da okurları ile bu fuarda buluşma imkanı buldu.

 

Fuara katılımda bulunan yazarlar ve yayınevleri gördükleri bu ilgiden oldukça memnun kalırlarken, satış rakamlarının Türkiye ortalamasının üzerinde olduğu, pek çok kitap fuarından çok daha fazla kitabın okuyucusu ile buluştuğu dile getirildi. 10 gün süresince 300 bin kitapseverin ziyarette bulunduğu fuar vatandaşlardan da tam not aldı.

 

Denizli: Sanat ve Kültür Şehri

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu sene 2.’sini organize ettikleri fuara çok üst düzeyde ilgi olduğunu dile getirerek, katılımcılara, yayın evlerine, yazarlara ve emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu. İlk fuarda olduğu gibi ikincisinde de büyük bir başarı ile yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Zolan, Denizlinin bir kez daha sanat ve kültür şehri olduğunu ispat ettiğini, 10 gün boyunca fuarda neredeyse adım atacak yer olmadığını,  gelen konuk yazarlara, yayın evlerine ve Denizlili yazarlara gösterilen ilginin ve alakanın üst düzeyde olduğunu dile getirdi ve Denizlinin kendisine yakışanı yaptığını ve bir kez daha bu fuara hak ettiği değeri verdiğini söyleyerek bu kültür şenliğine katılan başta ziyaretçilere, yayın evlerine, yazarlara ve emek veren herkese teşekkür ederim. dedi.

 

Denizlili yazarlar da fuarda yerini aldı

 

Gelecek sene çok daha geniş katılımlı bir fuar organizasyonu ile kitapseverlerin karşısına çıkacaklarını ifade eden Başkan Osman Zolan, konuk yazarların yanında birçok Denizlili yazarın da okuyucusu ile buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve Denizlideki, yaşanmışlıkları, değerleri, güzellikleri ve tarihi anlatan kitapların yer aldığı Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları ve bu yayınları yazan Denizlili yazarların da değerli eserleri ile fuara katıldıklarını söyledi.

 

Ege'nin en büyük fuarında bir kez daha vatandaşları kitaplarla ve yazarlarla buluşturduklarını belirten Başkan Zolan, henüz 2. kez düzenlenmesine rağmen fuara gösterilen ilginin birçok organizasyonu geride bıraktığını, burada kendilerinin kazancının ise insanları kitapla buluşturmak ve okuma alışkanlığını artırmak olduğunu ve Milli ve manevi değerlerine bağlı, okuyan, sorgulayan, araştıran bir gelecek için gece gündüz çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 

Sergilere yoğun ilgi

 

Ayrıca Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Fuarı’nda açılışı gerçekleştirilen; 10 farklı kentten 48 sanatçının eserinin olduğu Gelenekli Türk-İslam Sanatları Sergisi ile Denizli Büyükşehir Belediyesi 1. Ulusal Karikatür Yarışması’nda bulunan karikatürlerin yer aldığı sergi de yoğun ilgi topladı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.