Kitap Okuma Farkındalığı

Kitap Okuma Farkındalığı

Pamukkale Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından okuma kültürünün yaygınlaştırılması ve farkındalık yaratılması adına bu yıl ikincisi düzenlenen sessiz kitap okuma etkinliği, PAÜ Rektörlüğü önünde gerçekleştirildi.

A+A-

2012 yılından beri Türk Kütüphaneciler Derneği’nin düzenlediği, her yıl Kütüphane Haftası’nda gerçekleştirilen “81 İlde Kitap Okuyoruz” etkinliğine Pamukkale Üniversitesi bu yıl da katıldı. “Okumak Değiştirir” sloganı ile gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı, İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aliyar Demirci, Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Öğretim Görevlisi Özgür Volkan Yılmaz, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

PAÜ Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte bu yıl ilk kez “Kütüphane En’leri Ödülleri” verildi. Pamukkale Üniversitesi Kütüphanesi’nden en çok ödünç kitap alan ilk üç öğrenci (Osman Tekelioğlu, Halime Büşra Yılmaz, Erdem Kaftan), bir akademisyen (Dr. Öğr. Üyesi Nezahat Belen) ve bir idari personele (Aysun Avcı) ödüllerini; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdinç Duru, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Rafet Kılınçarslan, Genel Sekreter Doç. Dr. Mehmet Ali Sarı, ve Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Öğretim Görevlisi Özgür Volkan Yılmaz takdim etti.

Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nın yaptığı çalışmalar hakkında bilgi veren Daire Başkanı Öğr. Gör. Özgür Volkan Yılmaz şunları kaydetti; ‘Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı olarak çalışmalarımıza hız kesmeden devam etmekteyiz. 2017 öğretim yılı başında, üniversitemize yeni başlayan öğrencilerimize, tüm fakültelerimizi ziyaret ederek kütüphane kullanıcı eğitimleri verdik, ayrıca 26 Şubat- 2 Mart tarihleri arasında Meslek Yüksek Okullarına kütüphanemizin sahip olduğu elektronik kaynakların uzaktan kullanımıyla ilgili eğitim seminerleri düzenledik. Oldukça verimli geçen seminerlerden sonra öğrencilerimizin mutluluğu görülmeye değerdi. Geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz ve akademisyenlerimiz tarafından yoğun ilgi gösterdiği yazar çalıştayının ikincisini bu sene Kütüphane Haftası etkinlikleri çerçevesinde 11 Nisan Çarşamba günü 14.00’te İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi A Blok Konferans Salonu’nda gerçekleştireceğiz. Tüm akademisyenlerimizi yazar çalıştayımıza bekliyoruz.’

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.