Kitapları Yüksek Lisans Tezi Oldu

Kitapları Yüksek Lisans Tezi Oldu

Eğitimci Yazar Kallimci'nin çocuklar için yazdığı hikayeler Yüksek Lisans Tez Konusu Oldu

A+A-

Denizlili Eğitimci - Yazar Hasan Kallimci,Çocuk edebiyatı üzerine yazdığı yüzlerce eser ödül almıştı.Bu kez Çocuklar için yazdığı ve çeşittli kitapları içinde yer alan Arkadaşım Nihat, Büyük Reis'in Yanında, En Büyük Ödül, Fatma Nine, Hediye, Hiç Unutulmayacak Kişi, Kopyacı, Küçük Kız, Yıldıray'ın Balıkları ve 147 Erol adlı hikâyeleri Yüksek Lisans Tezine konu oldu.

ÇOCUKLAR İÇİN YAZDIĞI HİKÂYELER YÜKSEK LİSANS TEZİ KONUSU OLDU

Sakarya Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Türkçe Eğitimi Anabilimi Dalı'nda, Türkçe Öğretmeni Serkan TEKE'nin yaptığı çalışmada; -Batı Tarzında- cümle, kelime ve heceler üzerinde okunabilirlik formülü uygulandı. Üzerine çalışılan hikâyeler öğretmenlere okutularak görüşleri alınmıştır. Sonuç olarak; "Yazarın eser verdiği hedef kitleye uygun metinler oluşturduğu" sonucuna varılmıştır. Yrd. Doç. Dr.. Mehmet GEDİZLİ'nin danışmanlığında, Yrd. Doç. Dr. Şenel GERÇEK, Yrd. Doç. Dr. Bekir İNCE ve Enstitü Müdürü Doç. Dr. Halil İbrahim İNCE imzalarını taşıyan,

"ÇOCUK EDEBİYATI YAZARI HASAN KALLİMCİ'NİN ÖYKÜLERİNİN OKUNABİLİRLİK AÇISINDAN DEĞERLENDİRMESİ"

adıyla yapılan ve Ağustos 2016'da onaylanan bu tez, eserleri üzerinde yüksek lisans seviyesinde ilk çalışmadır. Daha önce çocuk edebiyatı alanındaki eserlerimle ilgili üç lisans tezi çalışması yapılmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.