Kokpit'te Şimdi Uygulama Zamanı

Kokpit'te Şimdi Uygulama Zamanı

Kokpit Eğitim Kurumlarında yaz stajı başladı. Sene boyunca teorik eğitim alan öğrenciler şimdi sahalarda uygulamalı olarak kendilerini geliştirecekler.

A+A-

Konu ile alakalı açıklama yapan Kokpit Eğiti Kurumları sahibi Alper Kalelihan, 11. Sınıf ilk grup öğrencilerinin yaz stajları kapsamında Antalya Havalimanında çalışmaya başladıklarını, kendilerine kolaylıklar ve başarılar dilediklerini ifade etti.

Kalelihan çocukluk dönemlerinden beri içinde olan havacılık tutkusunu, Denizli iline 2014 senesinde Kokpit Havacılık Lisesi'ni kurup bir üst seviyeye çıkardıklarını ama hedeflerinin daha büyük olduğunu dile getirdi. Kısa zamanda elde edilen başarılarla Kokpit Havacılık Lisesi'ni uluslararası arenaya taşımayı başardıklarını vurgulayan Kalelihan, Denizli'yi bir havacılık şehri yapmak konusunda oldukça kararlı.


Fikrine İnanmamışlardı

Kurucu Alper Kalelihan, 2014’te Denizli ilinde havacılık lisesi açmaya karar verdiklerinde, yakın çevresi ve arkadaşlarına bu fikrin hiç inandırıcı gelmediğini,  ama şu anda geldikleri noktada Türkiye'nin 4 bir tarafından, hatta yurtdışından öğrencilerin eğitim almak için okullarını geldiklerini ama hedeflerinin çok daha büyük olduğunu söyledi.

Yaptıkları bu stajlar ile eğitimin yanında öğretimi de yaptıklarının altını çizen Kalelihan, öğrencilerin sahada olmalarının, hem yaşayarak öğrenme noktasında hem de heyecanlarını atmaları bakımından çok faydalı olduğunu ve geri dönüşlerin çok olumlu olduğunu belirtti.


Yaz tatillerinin bir bölümlerini bu staja ayıran öğrenciler ise hallerinden çok memnunlar. Antalya havalimanında çalışmaya başlayan gençler meraklı gözlerle ve pür dikkat öğretmenlerinin anlattıkları konulara ve gösterdikleri yerlere bakarak en yüksek verimi almaya çalışıyorlar.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.