Koray Aydın İddialı Konuştu

Koray Aydın İddialı Konuştu

Koray Aydın İddialı Konuştu

A+A-

KORAY AYDIN: İYİ PARTİ TÜRKİYE’NİN ÜZERİNE GÜNEŞ GİBİ DOĞMUŞTUR

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın “25 Ekimde kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz iyi parti Türkiye’nin üzerine bir güneş gibi doğmuştur. Türkiye’de kuruluşunda bu kadar ses getiren, bu kadar Türkiye’nin gündemine oturan başka bir parti olmamıştır” dedi.

İYİ Parti Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Ankara’da partisinin Ankara, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Mersin ve Giresin il başkanlarının Ankara’da düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, kamuoyu araştırma şirketi temsilcilerini İYİ Parti’nin oy oranı konusunda kendisiyle iddiaya girmeye davet etti.

 

AYDIN İDDİALI KONUŞTU: İYİ PARTİ’NİN OY ORANI YÜZDE 20’LERE ULAŞTI

Aydın şöyle konuştu: “İYİ Parti Türkiye gündemine oturdu. Televizyonlarda her gün partimiz tartışılıyor. Biz de sahadayız. İl il çalışıyoruz. İllerin şekillendirmesini de buna göre yapıyoruz. Daha partinin adı konulmadan İYİ Parti’nin oy oranı %20’ye ulaştı. Televizyonlarda sıkça konuşan araştırma şirketi sahipleri var. Buradan onlara sesleniyorum. Azıcık cesaretleri varsa, gelsinler benimle iddiaya girsinler. Öyle televizyondan konuşmakla olmaz. Araştırma yapmadan rakam açıklayanlar bizi çağırsınlar o programlara el mi yaman bey mi yaman görsünler”

Hiç bir şey iyi gitmezken, her şey iyiymiş gibi gösteren anlayışının sonunun geldiğini belirten Aydın şöyle devam etti: “Pazartesi günü ekonomi bakanı konuşuyor “Türkiye uçuyor”. Vatandaşımız elini cebine attığında durumu gördüğünde Türkiye’nin nasıl kötüye gittiğini görüyor ve iyi partiye yöneliyor.”

 

METAL YORGUNLUĞU DEĞİL, AKP YORGUNLUĞU VAR: GİDİYORLAR

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın AKP’li Balıkesir Belediye Başkanının istifasına değerlendirirken de “Balıkesir belediye başkanı televizyon ekranların ağlayarak ve ailesinin tehdit edildiğini söyleyerek istifa etti. Allah aşkına hangi demokratik sistemde böyle bir şey olabilir? İktidar kendi mensuplarına da aynı korku ve şiddet dilini kullanıyor. Oyla gelenleri tehdit etmektedirler. Korku tüneline hapsolmuş insanlar olabilir ancak şunu herkes bilsin bu ülkenin cesur insanları var. İşte cesur insanlar burada, İYİ Parti’de” şeklinde konuştu.

İl Başkanları tanıtım toplantısında iktidar partisinin metal yorgunluğu söylemine de değinen Koray Aydın şöyle konuştu: “Metal yorgunluğu falan yok AKP yorgunluğu var. Gidiyorlar. Ne istiyorsunuz bu belediye başkanlarından? Buralarda İYİ Parti birinci. Bırakın onları bizimle uğraşın. Türk milleti duruma el koymuştur. Göreceksiniz teşkilatlanmasını tamamlayan İYİ Parti’nin önünde kimse duramayacak. Çünkü biz evimizde oturmayacağız, kendimizi odalara hapsetmeyeceğiz. Biz sokakta olacağız. Manavda olacağız, berberde olacağız, kahvedeyiz, köylerdeyiz her yerde olacağız.”

 

İYİ PARTİ TÜRKİYE’Yİ KORKU TÜNELİNDEN ÇIKARACAK

Türkiye’de adalet sisteminin çöktüğünü ve herkesi kucaklayan bir siyasi anlayışa sahip bir partiye ihtiyaç olduğunu anlatan Koray Aydın, “Türkiye’nin ihtiyacı olan barış dilini kullanacak, kapsayıcı kucaklayıcı dili oluşturacak, kendini dışlanmış hisseden bütün kesimleri temsil edecek bir siyasete ihtiyaç var. İşte İYİ Parti bunun için var. İYİ Parti Türkiye’nin sorunlarını çözecek reçeteleri sunacak, iyi sözlerle toplum karşısına çıkacak ve toplumla bütünleşecek bir siyasal hareket olarak yerini almıştır. Bugün kutuplaştırılmış, kavramlar üzerinden ötekileştirilmiş Türk milleti, bir kurtarıcı beklemektedir. Korku dili, şiddet dili, tehdit dili siyaseten tek dili haline gelmiş ve milletimiz bir korku tüneline hapsedilmiştir. İYİ Parti’yi kuranlar Türk milletini bu korku tünelinden çıkarmak için harekete geçmiş, demokratik nizama dayalı, millet iradesini ön plana çıkaran bir hareketi başlatmıştır” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin eleştirilerine bir cevabının olup olmadığı yönündeki soruya karşılık olarak “Ben bu konuda hiçbir şey söylemek istemiyorum. Biz iyi bir üslup kullanacağız. O tek taraflı bir açıklama olsun, bizden bir cevabı yok”  dedi.

Aydın, İYİ Parti adının tutmadığı yönünde iddialar bulunduğu şeklindeki soruya şöyle cevap verdi: “Tutmadıysa bunu söyleyenler için iyi bizim için kötü. Ama tam tersine elimize gelen verilere göre halk bunu benimsedi. Cumhurbaşkanının deyimiyle onlar bu işlerle uğraşırken, tuttu mu tutmadı mı derken atı alan Üsküdar’ı geçti.”

En çok oyu kimden alıyorsunuz şeklindeki soruya “sayısal olarak en çok AKP’den oy alıyoruz. Oransal olarak MHP’den alıyoruz. Üçüncü sırada da CHP’den oy alıyoruz. Doğu’da yapılan anketler çok ilginç, 3 kez yaptırdık. Hem AKP’den hem HDP’den bıkmış kesimler iyi partiye dört elle sarılıyor. İyiye sarılalım iyi olsun diyor” şeklinde cevap veren Koray Aydın, HDP ile görüşme olup olmadığı yönündeki soruya oldukça sert tepki gösterdi.

HDP ile hiçbir görüşmelerinin olmadığını sert bir dille ifade eden AYDIN “Biz biriyle görüşürsek söyleriz. Gizli kapaklı iş yapmayız. Partimiz adına varsayımlar üzerinden konuşmaya gerek yoktur” şeklinde konuştu.

 

İYİ PARTİ’NİN 6 İL BAŞKANI BELLİ OLDU

Konuşmanın ardından İYİ Parti’nin atanan ilk il başkanlarının tanıtımına geçildi.  İYİ Parti Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın, Ankara Atlı Otel'de düzenlediği basın toplantısı ile Ankara, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Giresun ve Mersin İYİ Parti il başkanlarını açıkladı.

İYİ Parti’nin belirlenen il başkanları şöyle:

Dr. Mesut Özarslan: Ankara

Ersin Beyaz: İstanbul

Yıldırım Ulupınar: İzmir

Haluk Ulusoy: Kocaeli

Av. Ünzile Yüksel: Giresun

Fevzi Karaca: Mersin

Açıklanan il başkanları öz geçmişleri ile de dikkat çekti.

İşte İYİ Parti il başkanlarının kısa özgeçmişi;

 

ANKARA İL BAŞKANI MESUT ÖZARSLAN

1976 Sivas Doğumlu olan Mesut Özarslan ilk,ortaöğretim ve liseyi Sivasta tamamladı. Ünivertsite eğitimine Konya Selçuk Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden devam eden Özarslan 1999 yılında mezun olduktan sonra  Masterini da burada tamamlayarak yine aynı üniversitede Akademik kadroda görev almaya başladı.

Buradaki görevini kendi isteği ile bırakan Mesut Özarslan, Eylül 2002 tarihinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ve (TOKİ) Altyapı ve Zemin Etüd Şube Müdürülüğü görevine başladı. Ardından Başbakanlık Pakistan Deprem Bölgesi Koordinatörü olarak görev yaptıktan sonra kendi kurmuş olduğu GEOLİMİT MÜHENDİSLİK A.Ş.'de yönetim kurulu başkanı olarak iş hayatında başarılı bir yer edindi.

İSTANBUL İL BAŞKANI ERSİN BEYAZ

Ersin Beyaz 1977 Gümüşhane Şiran Günyüzü doğumlu, evli ve 3 çocuk babası.

Haliç üniversitesi Mühendislik Fakültesi İç Mimarlık bölümü mezunu. Beyazlar Grup yönetim kurulu üyesi.

İZMİR İL BAŞKANI YILDIRIM ULUPINAR

Yıldırım Ulupınar, 1953 Afyon doğumlu.

Evli bir çocuk babası.

Yüksek Lisans : Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü

Üniversite: Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bolümü

Mesleği olarak kendini İşadamı İktisatçı ve tarihçi olarak tanımlayan Yıldırım Ulupınar, İyi derecede İngilizce konuşuyor.

Ulupınar, İzmir Narlıbahçe Belediye Başkanlığı, DYP İzmir İl Başkanlığı, ve DYP İzmir Milletvekilliği yaptı.

GİRESUN İL BAŞKANI ÜNZİLE YÜKSEL

Ünzile Yüksel, 1958 Giresun doğumlu.

Evli ve iki çocuk annesi.

Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilgiler Anadolu Üniversitesi Tarih Bölümü, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Anadolu Üniversitesi İlahiyat Bölümü halen devam etmektedir.

Giresun Merkez ve İlçelerinde toplam 22 yıl süreyle öğretmenlik yaptı. Öğretmenlik yıllarında Giresun Türk Eğitim-Sen Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreterliği görevinde bulundu.

Giresun Kent Konseyi kadın komisyonunda görev yaptı. Giresun Barosu Kadın Komisyonunda görevi devam etmektedir ve Giresun Barosuna bağlı aktif avukatlık yapmaktadır.

Giresun MHP İl Başkan yardımcılığı. MHP Kadın Kolları, Ülkü Ocakları Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu.

Giresun Kuzeyin Kadınları Derneğinin Kurucu Başkanlığını yaptı.

 

MERSİN İL BAŞKANI FEVZİ KARACA

Fevzi Karaca 1952 Hatay Reyhanlı doğumlu.

Evli ve iki çocuk babası.

Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinden mezun oldu

Serbest diş hekimi olarak çalışmakta.

DYP Mersin İl başkanlığı görevinde bulundu.

KOCAELİ İL BAŞKANI HALUK ULUSOY

Haluk Ulusoy, Batum göçmeni Ulusoy ailesinin İzmit'te doğan 4. kuşağı olarak, 1963 yılında dünya ya gelmiş, ilk ve orta öğrenimini İzmit'te tamamladıktan sonra 1981 yılında önce İngiltere'ye oradan da aynı yıl üniversite için eyalet bursu aldığı ABD Nebraska eyaletine giderek Haziran 1985 de "University of Nebraska" işletme fakültesinden lisans derecesi ile mezun olmuştur.

İş hayatına özel bir bankanın genel müdürlüğünde Eylül 1985 de başlamış, sırasıyla aynı bankanın İhracat, Hazine ve Menkul kıymetler bölümlerinde çalışmıştır. İMKB'nin kuruluşunda broker olarak görev alarak İMKB'nin kuruluşunda görev alan ilk on sekiz brokerden biri olmuştur.

1987 senesinde D.z.K.K. Kuzey Deniz Saha Komutanlığı Genel Sekreterliğinde protokol subayı asteğmen olarak askerliğini yapmış. Bu süreçte İstanbul'u ziyaret eden o günün dünya liderlerine mihmandarlık yapma şansını elde etmiştir.

1990 da Eşi Şebnem Hanım ile evlenmiş ve bu evlilikten iki çocukları olmuştur. Kızı, Özge Mimar, oğlu Hazar öğrencidir.

1988 senesinden bugüne temizlik kağıtları üretimi yapan ve İzmit'te bulunan 5 yıldızlı Wellborn Luxury Hotel adı ile Turizm yatırımları olan ULUSOY Kağıt, Gıda , Turizm San. Ve Tie. A.Ş. nin ve kağıt sanayine çeşitli makineler üreten ICM Makine ve Mühendislik Ltd..Şti nin ortağı olarak iş hayatının içerisinde aktif olarak bulunmaktadır.

ICM Ltd. Şti. makine üretiminde, Know - How üreterek dünyaya pazarlamış ve 40 dan fazla ülkeye ihracat yapmıştır. Yapmaya devam etmektedir. Şirketlerinde yaklaşık olarak 300 personel istihdam edilmektedir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.