Korkulu Rüya “Unutkanlık Aslında…

Korkulu Rüya “Unutkanlık Aslında…

Günümüzde unutkanlığın en çok şikayet edilen durumlardan biri haline geldiğini söyleyen Uzman doktorlar yapılan son araştırmalarda bu bilgi çürütüldü

A+A-

Gündelik hayatımızda da sık sık karşılaştığımız bu durum aslında çokta kötü olamadığı ortaya çıktı.

Unutkanlığın ilerde hayatımız da büyük bir sorun olacağını hatta önüne geçilemezse alzaymır’a kadar gideceğine dair bir çok habere rastladık. Yapılan bir araştırmanın sonucunda kötü bilinen unutkanlığın aslında kötü bir durum olmadığı görüldü. Konu hakkında araştırma yapan uzmanın açıklamasına göre: aktarılanlara göre bazı şeyleri unutmak yararınızaymış.

Unutkanlık Zeki insan Olduğunuz Göstergesi

Sürekli unutkanlık durumlarınız oluyor diye kendinizi yıpratmayın yapılan araştırmalara göre unutkanlık aslında bir hastalık değil de yüksek zeka belirtisi olduğu öğrenildi. Yüksek zekaya sahip olan insanların genelde her şeyi hafızada tutmadığını ve gereksiz detayları unuttuğunu anlaşıldı. Örneğin aylar önce gittiniz bir restorandı hatırlamıyorsanız, bu belirti beyninizin o bilgiyi gereksiz olduğu için unuttuğunu ve bunun aksine hatırlıyor iseniz bu çok daha büyük bir sorun olduğu belirtildi.

Unutkanlığı önlemek ve sağlığa dikkat edilmesi gereken konularda uyaran konunun uzmanı beslenmenizle ilgili durumlara dikkat edilmesi gerekiyor. Sıvı-elektrolit eksiklikleri ve düzensizlikleri, bazı vitamin eksikleri oluşabilir. Unutkanlığı çok abartmamalı fakat bunu basit bir kavram haline de getirmemelidir. Yediğiniz ,içtiğiniz her şeye dikkat etmelisiniz şeklinde ifade etti. Kendinizi üzmek ve bu olayı kabus haline getirmek yerine beyninize teşekkür etmelisiniz diyen uzman bu konuyu noktaladı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.