Korkunun Ecele Faydası Yok

Korkunun Ecele Faydası Yok

İYİ Parti Teşkilat İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın İYİ Parti'nin seçimlere katılması ile alakalı yapılan yorum ve değerlendirmelere böyle cevap verdi:

A+A-

İYİ Parti’nin seçimlere katılması ile alakalı basında çıkan bazı değerlendirmelerin ve CHP Grup Başkanvekili Sayın Özgür Özel’in yaptığı talihsiz açıklamanın gerçeği yansıtmadığını ifade eden Koray Aydın, Siyasi Partiler Kanunu’nun 37. Maddesi’ne göre siyasi partilerin seçimlere katılabilmeleri için şehirlerin en az yarısında oy verme gününden en az 6 ay evvel teşkilat kurmuş ve büyük kongrelerini yapmış olmalarının gerektiğini dile getirdi.

İYİ Parti’nin, seçimlere katılmak için gerekli teşkilatlanma şartını 2017 senesinin Aralık ayında yaptığını, 1. büyük kurultayını da 10 Aralık 2017’de yapmış olduğunu, kanunun öngördüğü 6 aylık bekleme süresinden sonra yapılacak bütün seçimlere katılma hakkını elde etmiş durum olduğunu dile getiren Koray Aydın, İYİ Parti’nin, 6 aylık bekleme süresinin Haziran 2018’den sonra dolacağını ve yapılacak bütün seçimlere hiçbir tereddüde mahal bırakmayacak şekilde kendi isim ve amblemi ile katılacağını söyledi.

AYAKÜSTÜ YAPILAN TALİHSİZ AÇIKLAMALAR GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR

Özgür Özel’in, 10 Aralık 2017’de yapılan İYİ Parti 1. Olağan kurultayını anımsaması halinde, bu talihsiz açıklamayı yapmayıp bu hataya düşmemiş olacağını belirten Aydın, Özel’in kazara temel aldığı 1 Nisan 2018 tarihinin, İYİ Parti’nin yaptığı 1. Olağanüstü kurultayının tarihi olduğunu, Özel’in yapmıl olduğu açıklamanın ayaküstü bir açıklama olduğu, kendisinin yanlışlıkla esas aldığı 1 Nisan’dan 6 ay sayıp 1 Eylül’ü bulmasından bile açılamanın durumunu belli ettiğini, çünkü 1 Nisan’dan 1 Eylül’e 5 ay olduğunu kaydetti.

Koray Aydın, seçimlere katılma ile alakalı tartışılan bu kuralın yalnızca yerel seçimler ve Milletvekili seçimleri için geçerli olduğunu söyledi ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Meral Akşener’in mevzuatta yazdığı biçimde 100 bin imza ile aday gösterileceğini dile getirdi.

İYİ PARTİ KORKUSUYLA YASALAR ÇİĞNENECEKSE ONA DA HAZIRLIKLIYIZ

Türkiye’de hukukun, anayasanın ve yasaların İYİ Parti korkusu ile yok sayılması ve Yüksek Seçim Kurulunun da yasaları ve kendi aldığı kararları çiğnemesi durumunda hazırlıklarının tam olduğunun altını çizen Aydın, B, C ve D planları olduğu için endişelenmeye gerek olmadığını belirtti.

“Erken seçim kesinlikle zamanında” yapılacak derken, birden bire erken seçim çağrısı yapılmasının arka planında ve hangi partilerin seçime katılacakları ile alakalı acil bir şekilde yapılan değerlendirmelerin altında İYİ Parti’nin gittikçe milletin gözünde ve gönlünde yükselmesi gerçeğinin yattığını belirten Aydın, ülkemiz ve milletimiz için korkuya, endişeye ve ümitsizliğe mahal olmadığını, iktidar sahipleri açısından da korkunun ecele faydası olmadığını, İYİ Parti’nin ne zaman yapılırsa yapılsın seçimlere mutlaka katılacağını ve milletinden alacağı destek ile iktidar olacağını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.