Korkutan İddia!

Korkutan İddia!

Şarbon hastalığı son günlerin en çok konuşulan ve insanları panikleten konusu oldu. Son iddialar ise Denizli halkını da ilgilendiriyor.

A+A-

Bilindiği üzere Et ve Süt Kurumu tarafından  kurbanlık olması amacı ile Brezilya'dan Ankara ilinin Gölbaşı ilçesindeki özel bir çiftliğe getirilmiş olan, 4 bin büyükbaştan 50 tanesi şarbon sebebi ile telef olmuş bu olay  herkeste bir panik havası yaratmıştı. Ankara’nın ardından Sivas ve İstanbul’da da ‘şarbon’ alarmı verilmişti. Son iddialar ise korkutucu…  İddialara göre Denizli iline de o gemiden hayvan geldi…

Meydana gelen şarbon vakalarının ardından Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bir açıklamada bulundu. Pakdemirli, Gemiden gelen hayvanların bir bölümünün Ankara iline bir bölümününse Konya iline gittiğini ifade etti.  Ama farklı iddialarda ortaya çıktı.

Şarbonlu hayvanlar ile aynı gemide getirilmiş olan hayvanların Ankara ve Konya illerinden başka illere de gönderildiği öne sürüldü. Bu illerden bir tanesininse Denizli olduğu ifade ediliyor.  Bu iddialar hayvanları gemiyle getirmiş olan firmanın bir yetkilisi tarafından da doğruladı. Yetkili hayvanların dağıtıldıkları yerler olarak kendilerinin bildikleri Sakarya ve Denizli gibi birkaç yer olduğunu ifade etti.

İddialar Bitmiyor

Ankara ilindeki  çiftlikte şarbon alarmının ardından etraftaki köylerde bulunan hayvanlar da aşılandı. 21 günlük karantina süresi devam ederken bir iddia daha gündeme geldi. Ankara ilindeki çiftlikte yalnızca Brezilya’dan değil, İrlanda ve İspanya’dan getirilmiş olan hayvanların olduğu ifade edildi. Başka bir iddiada ise o hayvanların bakıcılarının hastanede şarbon nedeni ile tedavi gördüğüydü. Ayrıca Sivas’t 2 inek şarbon nedeni ile telef oldu. Bu ineklere dokunan aynı aileden 3 kişinin vücudunda çıkan yaralar nedeni ile hastanelik olduğu ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.