Korona Virüs Sonrası Gıda Sektöründe Neler Değişecek?

Korona Virüs Sonrası Gıda Sektöründe Neler Değişecek?

Tecrübeli şef Emre Bayrak, Pamukkale Üniversitesi öğrencileri ile sanal ortamda buluştu.

A+A-

Tecrübeli Girişimci ve Şef Emre Bayrak, PAÜ Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Burcu Koç’un Catering Dersine uzaktan bağlantıyla konuk olup Korona virüs salgını sonrası yiyecek-içecek sektörde yaşanabilecek olası değişimler hakkında öğrencilerle söyleşi gerçekleştirdi.

Aralarında; 4 kez Gault Millau Ödülü alan ve İki Michelin Yıldızlı tek kadın şef olan Johanna Maier ile Maksut Aşkar’ın da olduğu dünyaca ünlü şefler ile birlikte çalışan başarılı Şef Emre Bayrak, Dr. Burcu Koç’un Catering Dersi kapsamında öğrenciler ile uzaktan bağlantı aracılığı ile bir araya geldi.

Söyleşide, Şef Bayrak, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü son sınıf öğrencileriyle sektör tecrübelerini detaylı bir şekilde paylaştı. Söyleşinin devamında deneyimli Şef Emre Bayrak; kariyer gelişiminde izlenecek yollar, uluslararası mutfaklarda işleyiş, ulusal mutfağın önemi, geleneksel mutfağın modern mutfak ile bir araya getirilerek pazarlanması ve sunumu, mutfak tasarımı, yeni bir işletmenin kurulum süreci gibi pek çok konuya değindi.

Hizmette Yenilikçilik Anlayışı

2020 yılının başında kendi restoranını açan Emre Bayrak, Covid-19 ile birlikte tüketicilerin özellikle insan hareketliliğinin yoğun olduğu işletmelerden uzak durmaya çalışacağının da altını çizerek, uzun dönemde hayatta kalmak isteyen ticari yapılanmaların hizmette yenilikçilik anlayışını benimsemek zorunda olduğuna vurgu yaptı. Bu bağlamda; Chef Table (şefin masası) konseptinde hizmet sunan kendi restoranının işleyişinden de örnekler veren Bayrak, gelecekte girişimci olmak isteyen genç şeflere önemli tavsiyelerde bulundu.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Elemanı Dr. Burcu Koç, Catering Dersi kapsamında, yiyecek-içecek sektörü alanında deneyimli şef ve işletmecilerle öğrencileri bir araya getiremeye devam edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.