Kosavalılar Çal'a Hayran Kaldılar

Kosavalılar Çal'a Hayran Kaldılar

Kosavalılar Çal'a Hayran Kaldılar

A+A-

KOSOVA-ÇAL HATTINDA YATIRIM KONUŞULDU

Kosova’nın Piriştina Üniversitesi’nden bir heyet Denizli’ye geldi, ziyaret ettikleri Çal’da, “Bize tarım, bağcılık ve şarap üretimini öğretin. Yatırım yapın” dediler. Piriştina Üinversitesi Fizoloji Bölümü Dekanı Prof.Dr.Lindita Rugova ve beraberindeki heyet ilk olarak Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ı ziyaret etti. Akcan, Kosova ile Türkiye arasında kardeşlik bağı olduğunu söyleyerek, “İş dostluk ve kültürel işbirliği daha da artmalıdır. Çallı işadamlarının Kosova’ya bağcılık ve şarapçılık konusunda yatırım yapmaları isteniyor. Romanya, Ukrayna, Özbekistan, Gürcistan, Rusya gibi ülkelerde çok sayıda Çallı fırın ve gıda satışı-üretimi yapan iş yerleri açtılar. Yatırım düşüncesi olan işadamlarımızı Kosova’ya yönlendireceğiz. Kosova’yı ihracatta üst olarak kullanabiliriz” dedi.

Prof.Dr.Rugova, Türk öğrencileri eğitim için Priştina Üniversitesi’ne beklediklerini belirterek, Kosova’da toprak ve su sıkıntısı olmadığını, yatırım için oldukça ideal bir ülke olduğunu söyledi. Rugova, “Çal, şarapçılık ve tarım sektöründe oldukça gelişmiş. Tarıma ve şarap sektörüne yatırım için Kosova uygun bir yer. Kosova Eximbank’ta yatırımcılar için 700 milyon Euro yara bankada duruyor. Yatırımcılar için kredide hazır” diye konuştu.

ŞARABIN TADINA BAKTILAR, ÇAL’A HAYRAN KALDILAR

Kosova Heyeti, Çal bağlarında üretilen üzümlerden elde ettiği şarabı ihraç eden Ezel Şarapları’nı ziyaret etti. Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Atılsın ile İhracat Müdürü Ezgi Atılsın, Çal bölgesi şarapları ve firmayla ilgili heyete bilgi verdi. Ezgi Atılsın, “Türkiye’deki şarap üretiminin yüzde 45-46’sı bölgemizde üretiliyor. Doğru planlama ve markalaşmayla Çal sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın da önemli bir üretim merkezi haline gelecek. İklim, toprak yapımız, sektörde artan tecrübemiz, yakaladığımız kalite bunu gösteriyor” dedi.

Kosova Heyeti, Apollon Lerminos Tapınağı ve bazı firmaları da ziyaret etti. Heyet ayrıca, Kaymakam Yusuf Durani Dinç ile de makamında görüştü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.