Kupalar Denizli ve Diyarbakır'a Gitti

Kupalar Denizli ve Diyarbakır'a Gitti

Merkezefendi Belediyesi ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ortaklığında organize edilen Yıldızlar Türkiye Şampiyonası sonlandı.

A+A-

‘Yıldızlar Merkezefendi’de Buluşuyor’ ismi ile yapılan şampiyonada sahne alan kulüpler seyircilere renkli dakikalar yaşattı. Şampiyona’nın Geleneksel Düzenlemesiz Dal kategorisinde Diyarbakır Halay Gençlik ve Spor Kulübü birinciliği elde ederken, Geleneksel Düzenlemeli Dal kategorisindeyse Sarayköy Gençlik ve Spor Kulübü birinciliğe ulaştı.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yıldızlar Türkiye Şampiyonası 2 Kasım Cuma günü kortej yürüyüşü ile başlamıştı. Denizli Valiliğinin önünden başlamış olan yürüyüş şampiyonaya katılımda bulunan kulüplerin müzikleri eşliğinde 15 Temmuz Delikliçınar Meydanı’nda sonlanmıştı.

Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapılan, Geleneksel Düzenlemesiz Dal ve Geleneksel Düzenlemeli Dal olmak üzere 2 kategoriden meydana gelen Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’na başta Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu ve İlçe Kaymakamı Dr. Adem Uslu olmak üzere pek çok vatandaş katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, bugün içinde bulunulan Merkezefendi Kültür Merkezi’nin 1 Eylül 2018 tarihinde kapılarını Merkezefendi halkına ve Denizlililere açtığını, MKM’nin bugüne kadar gördüğü en güçlü organizasyonun bu akşam gerçekleştiği, Merkezefendi Belediyesi ve Türkiye Halk oyunları Federasyonu’nun beraber yapılan organizasyonda Merkezefendi’nin eğitime, sanata ve kültüre verdiği önemin güzel meyvelerini hep birlikte gördüklerini, Türkiye’nin her bölgesinden gelen 27 ekibe ve kendileri ile beraber bu organizasyona imza attıkları için Türkiye Halk Oyunları Federasyonuna çok teşekkür ettiğini ifade etti.



 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.