Kurtuluş Mücadelesi Samsun'dan Başladı

Kurtuluş Mücadelesi Samsun'dan Başladı

" Bir milletin sahip olduğu en büyük gücün, topu tüfeği değil, imanlı-inançlı gençliği olduğunu belirten AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz; "Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti'nin istikbali, istiklal şuuruyla yetişen gençlerimize emanettir" dedi.

A+A-

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımlayan Başkan Filiz mesajında devamla şu sözlere yer verdi:

"19 Mayıs; milletimizin kutlu bir silkinişi, destansı bir uyanışı, istiklal uğruna her şeyi göze aldığını ispatlayan muazzam bir dirilişi olarak tarihe mühür vurmuştur.

Türk milletinin ortak çatı altında buluşarak akıl, duygu, sağduyu, vizyon ve fedakarlık eşliğinde istikbaline sahip çıkışının tarihe mal olmuş milliyetçi kararlılığıdır. En menfi şartlar altında dahi çıkış yolunu bulabildiğinin güzel bir örneğidir. 

Şehit kanlarıyla sulanmış toprağımız yabancı postallara, şehirlerimiz enkaza, geleceğimiz mandacılara, sınırlarımız açgözlülere, hayallerimiz çıkarcılara, kaynaklarımız fırsatçılara teslim edilmemiştir. 

Bu aziz millet; Tam bağımsız Türkiye idealine ulaşmak için Samsun'da başlayan ve her millete örnek olabilecek onurlu bir milli kurtuluş mücadelesiyle, tarihin planlanan akışını tam anlamıyla bozmuştur. 

Bundan 98 yıl önce her türlü imkansızlığa, yokluğa rağmen büyük bir milli mücadele gerçekleştirilmiştir. Yeterli silahımız yoktu. Ancak vatan toprağı için canını vermeye hazır imanlı ve inançlı bir gençliğimiz vardı. 

Milletimizin en büyük gücünün inançlı bir nesil olduğunu bilen dış güçler, gençliğimizi hedef almaktadır. Gençliğimizi ahlaki ve manevi tahribata maruz bırakmaya çalışmaktadır. 

Milletimizin ve devletimizin yıkılıp parçalanmasını isteyen şer odakların bugün de süren sinsi ve kirli oyunlarını bozmak, 19 Mayıs'ta Samsun'dan başlayarak verilen şanlı mücadelenin ruhunu her daim hafızalarımızda taze tutmakla mümkün olacaktır

Bu nedenledir ki bizler, gençlerimizi el üstünde tutuyor, gençlerimizin geleceğine yatırım yapmayı, bu ülkenin geleceğine yatırım yapmak olarak telakki ediyoruz.

Geleceği Türk gençliği aydınlatacak ve gelecek gençliğin ellerinde yükselecektir. Gençlerin doğru ve kararlı adımlarıyla ; Üreten, yeniliklere imza atan, sorgulayan, araştıran, geliştiren bir gençlik Türkiye’yi daha güzel günlere taşıyacaktır

 Atatürk, 'Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız' diyerek gençliğe olan güvenini dile getirmiştir. Unutmamalıyız ki; ancak gençlerine güvenen, gençlerini en iyi şekilde yetiştiren milletler gelecekte de var olabilirler. 

Bu duygularla, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanımızın bağımsızlığı ve bütünlüğü uğruna aziz canlarını veren şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bu güne anlam katan gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı en iyi dileklerimle kutluyorum.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.