Kurultay için mahkemeye

Kurultay için mahkemeye

Olağanüstü tüzük kurultayının öncülüğünü yapan Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan’ın avukatları MHP Genel Merkezi’nden cevap gelmeyince bugün yargı sürecini başlatıyor.

A+A-

MHP’de 547 delegenin imzasıyla yapılan olağanüstü tüzük kurultayı talebine Genel Merkez’den cevap verilmemesi üzerine mahkeme yolu göründü. Topladıkları imzalarla olağanüstü tüzük kurultayının öncülüğünü yapan Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan’ın avukatları bugün yargı sürecini başlatıyor. Çarşamba ve Perşembe günü bir araya gelip durum değerlendirmesi yapan avukatlar bugün için Sulh Hukuk Mahkemesi’nde dava açılması kararı almıştı. Yapılan toplantılarda olağanüstü tüzük kurultayını toplayacak “Çağrı Heyeti”nde yer alacak isimler de belirlenmişti. Olağanüstü kongre talebiyle genel merkeze verdikleri delege imzalarına yönelik geçen 15 gün içerisinde MHP Genel Merkezi’den olumlu veya olumsuz bir cevap alınmayınca avukatlar, bugün mahkemeye başvuracak.

 

15 gün doldu

 

Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan, olağanüstü kurultay toplanması için Kasım ayından itibaren delegelerden toplamaya başladıkları imzaları, 15 Ocak’ta Genel Merkez’e teslim etmiş ve cevap için 15 gün bekleyeceklerini açıklamışlardı.

 

MHP Tüzüğü, olağanüstü kongrelerde genel başkan seçimine izin vermiyor. Meral Akşener, Koray Aydın ve Sinan Oğan’ın öncülük ettiği imzacılar, olağanüstü kongreyi toplayarak, hem tüzük değişikliği hem genel başkan seçimi yapılmasının önünü açmayı amaçlıyor. İmzacılar, mahkemeden yazı gitmesinin ardından, MHP Genel Merkezi’nin 2 hafta içerisinde mahkemeye cevap vermesi gerektiğini ve cevabın ardından 2 hafta içerisinde olağanüstü kongrenin toplanmasının yasal zorunluluk olacağı değerlendirmesinde bulunuyor. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin, imzacıların talebini yerinde görmesi halinde, delegelerden seçilecek 3 kişi, “Kurultay Çağrı Heyeti” olarak görevlendirilerek, olağanüstü kurultayın toplanması için gerekli çalışmaları başlatacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.