Lösemili Çocukları Yalnız Bırakmadılar

Lösemili Çocukları Yalnız Bırakmadılar

Lösemili Çocukları Yalnız Bırakmadılar

A+A-

Kemik iliğinin, normal olmayan kan hücreleri tarafından istila edilerek kan yapımının duraksaması sonucu meydana gelen bir hastalığın adıdır Lösemi. Hastalık dediğimize bakmayın. İnsani duyguların sapasağlam kalması mümkün olan bir hal. Sevginin, şevkatin, gülümsemenin, sabrın ve en önemlisi de duanın çözemeyeceği hiçbir şey yoktur. Onları toplumdan soyutlamak yerine, topluma kazandırmanın birçok yolu olduğunu çoğu insan biliyor ve uyguluyor. Ama bu sefer şuana kakar yapılmış olan girişimlerden daha farklı birşey yapıldı ve yapılmaya devam edecek. Temellerinin Malatya da atıldığı ve inşaasının diğer iller de devam ettiği Hayata Dokunuş Derneği'nin anlam ve sevgi yüklü ziyaretleri Lösemi çocuklar için başladı.

Türkiye de ilki gerçekleştirilen bu ziyaretler süresince Hayata Dokunuş üyeleri Lösemili kardeşlerimize hediyeler alacak hikayeler ve masallar anlatıp kitaplar okuyacaklar. Etkinlik 2 hafta aralıklarla gerçekleştirilecek ve her ziyarette farklı gönüllü arkadaşlar yüzlerde ki tebessümün sanatçısı olacak. Gönüllü arkadaşlar beraberlerinde götürdükleri hediyeleri, kitapları ve oyuncakları kalpleri güzel evlatlarımıza hediye edecekler. Minik kardeşlerimize hikayeler anlatıp masallar okurken yetişkin bir birey olan kardeşlerimizle de keyifli vakit geçirerek onlara arkadaş yoldaş ve sırdaş olacaklar.

Örneği görülmemiş olan bu girişim ilk olarak İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinde gerçekleşti. Katılımın çok olduğu bu ilk ziyarette 25 Lösemili çocuğun yüzü güldü.Karşılarında abilerini ve ablalarını gören minikler ilk başlarda şaşkınlılarını gizleyemeselerde daha sonraları kendilerine verilen hediyelerle oynayarak güzel kalpli ziyaretçileriyle eğlenceli vakit geçirdiler. Bu ziyaretlerinin devamının geleceğini ve aksatmadan gerçekleştirileceğini söyleyen Genel Başkan Ali Morel, ekibinin bundan sonra ki süreçte her zaman destekçilerinin olacağını da belirtti.

Sadece Lösemi hastalarının değil, diğer hastalarında ziyaretlerinin düzenli olarak yapılacağı bigisini de veren Ali Morel, bu ve bunun gibi insani değerlere sahip çıkılması gerektiğinin de altını çizdi. Tüm hastalıkların dertlerin ve sorunların ancak ve ancak sadece sevgi ile iyileşebileceğinin farkında olmanın gururu ile hareket eden Hayata Dokunuş gençleri, gönül kapılarını sonuna kadar açmış durumda. Kim bilir belki bir gün sizde o kapıdan içeri girersiniz... Merhamet çizgisi üzerine kurulmuş olan Hayata Dokunuş Derneği çalışmalarına kalite katarak devam ediyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.