Maille gelen sahte faturalara dikkat!

Maille gelen sahte faturalara dikkat!

İnternet bankacılığı kullananların bilgisayar ve cep telefonlarına ‘Zeus’ adlı virüsü e-posta yoluyla gönderen dolandırıcılar 2 milyon liralık vurgun yaptı

A+A-

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul ve Edirne’de düzenledikleri eş zamanlı operasyonla internet bankacılığı kullanan vatandaşların hesaplarını virüslü e-posta ile boşalttığı öne sürülen 20 kişiyi gözaltına aldı. Hesaplarından bilgileri dışında para çekildiğini belirten birçok kişi Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne ihbarda bulundu. Bunun üzerine çalışma başlatan polis ekipleri yaklaşık 5 aylık fiziki ve teknik takibin ardından 2 kardeşin yönettiği şebekeye ulaştı. Polis ekipleri İstanbul’da 8 ilçede ve Edirne’de bazı adreslerde eş zamanlı baskın yaparak şebeke lideri oldukları iddia edilen Tevfik ve Vasfi U. kardeşlerinde aralarında bulunduğu 20 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüphelilerin ev iş yerlerinde yapılan aramada çok sayıda bilgisayarın hard diskleri incelenmek üzere kopyalandı. Operasyonun bazı adreslerde devam ettiği öğrenildi. 

Açınca aktifleşiyor

Şüphelilerin internet bankacılığı kullanan vatandaşların bilgisayarlarına ve akı llı cep telefonlarına ‘Zeus’ adlı bir virüsü e-posta yoluyla sahte fatura şeklinde gönderdikleri öğrenildi. E-postanın açılmasıyla aktif hale geldiği, vatandaşların bilgisayar ve akıllı telefon üzerinden bankacılık işlemi yapmak istedikleri sırada banka tarafından yollanan güvenlik kodunun ‘Zeus’ adlı virüs sayesinde şebekeye ulaştığı, şebeke elemanlarının da bankacılık işlemi yapmak isteyen vatandaşların yerine hesaplarına kısa sürede ulaşarak vurgunu gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ilk belirlemelere göre şebekenin bu yolla 2 milyon liralık vurgun yaptığını tespit etti. Şebeke lideri kardeşlerin de kazandıkları parayla kumarhane işlettikleri belirlendi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.