Makûs Talihin Değiştiği Tarih

Makûs Talihin Değiştiği Tarih

Vali Hasan Karahan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik Ve Spor Bayramı hakkında bir kutlama mesajı yayımladı.

A+A-

Milletin tarihte eşi benzeri görülmeyen kahramanlık destanları yazıp gerçekleştirmiş olduğu Milli Mücadelenin en mühim günü olan 19 Mayıs 1919 “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı” nın 99. yıldönümünü kutlamanın gururu ve heyecanı içerisindeyiz.

Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919’da Samsun iline çıkışı, milletin makûs talihini değiştiren, tarihi ve stratejik bir girişim olmuş ve aynı zamanda, Cumhuriyet tarihinin başlangıcı milletimiz ve ülkemiz için, büyük bir geleceğe doğru atılan ilk adım olmuştur.

19 Mayıs tarihinde başlamış olan süreç, Cumhuriyet’in ilanından sonra, çağını aşan bir vizyon ile kapsamlı değişiklikler ve büyük reformlar ile aralıksız bir biçimde sürmüştür. Büyük bir azim ile birlik ve dayanışma içerisinde gösterilen çabalar ve hayata geçirilen hamleler, Türkiye Cumhuriyeti’nin her alanda gelişmesinin önünü açtı.

AYAĞA KALKIŞ

Milletin tarih sahnesinde bir kez daha ayağa kalkışının, sesinin yükselişinin ve milli mücadelenin başlangıcı olan bu mühim günü,  Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK Türk Gençliği’ne hediye etmiştir.

Atatürk; "Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız" şeklindeki sözleri ile Türk gençliğine olan büyük güvenini anlatmıştır.

Gençler güçlü ve refah bir Türkiye idealini yaşatarak geleceğe taşıyacak, geleceğin teminatı, umudumuz ve en büyük zenginliğimizdir. Gençlerine güvenip, onları en iyi biçimde yetiştiren milletler ilelebet yaşayacaktır. Üstünüze alacağınız kutsal emaneti korumak ve daha da yüceltmek için gençlerin çok çalışması ve kendilerini çok iyi yetiştirmeleri gerekmekte.

SPOR BAYRAMI

19 Mayıs bir taraftan da spor bayramıdır. Spor, sağlıklı bir bünye, zararlı alışkanlıklardan uzak durma ve boş vakitleri değerlendirme açısından yaşamın ayrılmaz bir parçası durumundadır. Ayrıca; son zamanlarda büyük bir sektör durumuna gelen spor, ülkeler arasındaki rekabette de mühim bir hal almıştır. Uluslararası müsabakalarda bayrağımızı 1. olarak göndere çektiren ve ülkemizin ismini dünyaya duyuran sporcularımız gurur kaynağımızdır.

Bu duygu ve düşünceler ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, İstiklal Savaşı’mızın bütün Kahramanlarını, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü için canlarını severek veren tüm Aziz Şehitlere, Kahraman Gazilere rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.