Dursun BERKOK

Dursun BERKOK

Yazarın Tüm Yazıları >

Erdoğan’a Karşılıksız Destek!

A+A-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara’da medya mensuplarına verdiği kahvaltı sırasında; "MHP, Cumhurbaşkanlığı adayı göstermeyecektir, Erdoğan'ı destekleyeceğiz", dedi. Gündem oldu!
7 Haziran 2015 Genel Seçimleri öncesi, AKP’nin görünür en önemli rakibi olan MHP ciddi ve etkili muhalefet yapıyor gözüküyordu! Aslında MHP daha önce, Abdullah Gül’ün cumhurbaşkanı adaylığında, siyasi partilerin bir konsensüs sağlamalarını amaçlayan, mecliste nitelikli çoğunluk olan 367 oy gerekliliğini, AKP’nin adayının seçilmesi için 367’yi buldurarak, AKP’yi uzlaşmaz, istediğini elde eder pozisyona sokmuştu. O zamanlar, bir muhalefet partisi olan MHP’nin, iktidara destek vererek politik bir hata yaptığı zannedilmişti! MHP yine, 7 Haziran 2015 seçimi sonrası, AKP’nin TBMM Başkanı seçmesini sağlamış, yine bu yapılan, basiretsiz muhalefet olarak nitelendirilmişti. Bugün yapılan açıklamadan sonra muhalefet partisi olan MHP’nin daha önce hata olarak nitelendirilebilecek politik tercihlerinin ‘hata!’ değil, bilerek verilmiş destekler olduğu anlaşılıyor!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün (08.01.2018) sadece, “Adayımız Erdoğan”, demedi. Eğer tekrar Cumhurbaşkanı seçilebilirse, Erdoğan’ın kuracağı kabinede, bakanlık talep etmeyeceğini de açıkladı! Yani Erdoğan’a verilecek destek tamamen karşılıksız bir destek! Üstelik ‘Erdoğan’a verilecek destek karşılığı hükümete ortak olmayı istemek de “ahlaksız” bir talep olur’ dedi!
Bir muhalefet partisinin (MHP), bir iktidar partisine (AKP) Türk Cumhuriyet Tarihinde örneği görülmemiş bir adanmışlık desteğiyle karşı karşıyayız. O kadar ki, aynı tabana sahip merkez partileri, ANAP ve DYP birbirlerini yok edene kadar muhalefet yapmışlardı. Yine aynı tabana sahip Saadet Partisi, bugün AKP’ye en sert muhalefeti yapıyor… Fakat MHP muhalifi olması gereken AKP’ye sınırsız ve karşılıksız desteğe devam ediyor! Bilerek ve isteyerek!

Asıl önemli olan, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Erdoğan’a verdiği bu karşılıksız destek Erdoğan’ı cumhurbaşkanı seçtirmeye yetecek midir? MHP’nin asıl unsuru olan Ülkücüler bu desteğe gözü kapalı evet diyecekler midir? AKP’ye ve Erdoğan’a oy verecekler midir? Zor! Ülkücülerin çok önemli bir özelliği vardır ki vazgeçemezler, DNA’larında vardır! Not almak, hafızaya kaydetmek! Hiçbir Ülkücü kendilerine; "Terörist, köpekçi, mafya bozuntusu, kafatasçı, kovboy, ırkçı, it-kopuk, kandan beslenenler, hayvan, alçak, şerefsiz.“ (Y. Çiçek 16.05.2012), ilaveten, “Bunlar Fatiha'yı bile okumayı bilmez” diyen Erdoğan’a oy vermez. Ancak MHP’li olup ülkücü ol(a)mayan bir kısım partili bu çağrıya uyabilir… Ülkücüler ise; ya sandığa gitmez, giderlerse oylarını iptal ederek kullanır veya İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e verirler… Aslında yapılması gereken, MHP’nin de, AKP gibi, CHP gibi, SP gibi, İYİ Parti gibi, cumhurbaşkanı adayı çıkartmasıydı. 2. Tura kalan muhalefet adayı kim olursa, ona destek verilmesiydi. Bulunduğumuz coğrafya yangın yerine dönmüşken, Türkiye’yi bir Ülkücü cumhurbaşkanının yönetmesi ideal olanıydı! Bahçeli bu kararıyla, vereceği karşılıksız destekle, cumhurbaşkanlığını AKP’ye ipotek etmiştir.

İşin ilginç yanı son seçimlerde, AKP ve MHP’nin aldığı oylar toplandığında çıkan toplam, bir türlü anketlerde aynı toplamı rakamsal olarak bulamıyor… MHP ve AKP ittifakı için Cumhurbaşkanlığı seçimi sıkıntılı! AKP’nin MHP ile birlikte görüntü vermesi, daha önce AKP’ye oy veren bazı seçmen kitlelerini AKP’den uzaklaştıracak gibi gözüküyor. Bu ise, AKP/MHP ittifakını bilinmezi çok negatif denklemlerle karşı karşıya getirecek gibi!
Devlet Bahçeli’nin bu karşılıksız ve sınırsız desteği, Erdoğan’ı yeniden cumhurbaşkanı seçtirebilecek midir? Zor! Çok zor!

Bu yazı toplam 2750 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.