Tülay GAZALCI

Tülay GAZALCI

Yazarın Tüm Yazıları >

Hem Kekeme Hem Geveze!!!

A+A-

Akrabalık bağlarına en çok ne zaman ihtiyaç duyarız?

Kız istemeye gideceğimiz zaman

Cenazemiz olduğu zaman

Düğün bayram zamanı ya daaaaa

Arabayla karıştığımız kaza sonrası

Bir yerlerde işe veya sınava gireceğimiz zaman

Bir insan zeki çevik fakat ahlaksız olduğu zaman

Bir koltuk da dönmek istediğimiz zaman…

Kısacası haddimizi aşmak istediğimiz her zaman bir yerlerde olsun isteriz bizi tanıyan, işimizi kolaylaştıran siyasi bir ak(ra)baba.

 ‘’Hamili kart sahibi yakınımdır ‘’ imzasını siyasiler attı bu ülkenin zihnine. Meziyetini aştığı halde her işte kendine yer bulan hadsiz zihniyeti de siyasiler yarattı. Milletin vekili olup kızını oğlunu erken emekli maaşına bağlayanlar da var, Garibanın evladını dağa, kendi evladını Londra’ya layık görenlerde. Anayasamız ‘’ insanlar devlet nezdinde eşittir ‘’  diyor. Bu eşitlik hep siyasetçilerin ve yandaşları lehinde ne yazık ki bozguna uğruyor.

Liyakat sahibi olanı değil, Bizdennnnn olanı istiyoruz. Bulunduğu kurumu batırsa da, insanların ekmeğine mani olsa da, ülkeyi bozguna uğratsa da, o bizden nasıl olsa.  Adam kayırmalar ve torpille işe giren niteliksizler sayesinde ülkenin sistemi hercümerç oldu. Bir ülkeyi zirveye çıkaran iş gücüdür.  Biz ise iş verip güçlü kılamadığımız eğitimli genç yığınla günden güne eriyoruz.

‘’ Oku da adam ol çocuğum’’ diyemeyeceğimiz kadar aciz hale geldi eğitim sistemi. Çünkü gençler de biliyor, artık adam olmanın yolu okumaktan geçmiyor. Varsa bir yerlerde sırtını sıvazlayacak dayın, ne mezunu olursan ol işin her daim hazır. Verilen işten anlayıp anlamaman çok da mühim değil, hele iş yapayım derken gözünü çıkardığın vatandaşı boş ver gitsin. O saatten sonra şanslı isen iyi doktora denk gelirsin, iyi öğretmene denk gelirsin, iyi avukata denk gelirsin, vicdanlı esnafa denk gelirsin. Yani hayatın da yolunda giden her işi şansına, yolunu bulamıyorsan küs bahtına. Yönetim hatası olamaz değil mi bu saçma gidişat. Hepsi kem talihim kör bahtımın eseri.

 Ben diyeyim torpil, siz deyin referans, öteki desin dayı, beriki ki desin siyaset. Al sana kocaman bir cinayet. Kim mi suçlu? Kim olabilir ki? Sen ben bizim oğlan, var biraz da sen oyalan. Bu düzeni eleştirmeyi aklından dahi geçirme. Çünkü karşındaki ‘’Hem Kekeme, Hem de Geveze’’ …

Nerden mi esti torpil sedası, öylesine sadece can sıkıntısı :))
 

Bu yazı toplam 7625 defa okunmuştur.
Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.