Malazgirt Ruhu Bağlayıcı Bir Ruhtur

Malazgirt Ruhu Bağlayıcı Bir Ruhtur

Malazgirt Ruhu Bağlayıcı Bir Ruhtur

A+A-

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz , Malazgirt Zaferi’nin 946. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında; bizler, 26 Ağustos 1071 tarihinde bütün dünyayı titreten bir askeri dehayla Anadolu topraklarına girmiş, insanlığıyla gönülleri fethetmiş bir neslin evlatlarıyız diyen Başkan Filiz, 26 Ağustos 1071'de Anadolu'nun kapılarını Türk milletine açan Malazgirt Zaferi'nin, tarihe altın harflerle yazılmış şanlı bir destan olduğunu vurgulayarak, "Tarihi değiştiren bu büyük zaferin ardından Anadolu'nun Türkleşmesi ve İslamlaşması ile birlikte bu mübarek topraklar öz vatanımız haline gelmiştir" ifadesini kullandı. 

Başkan Filiz, mesajında devamla şunları kaydetti:

“ 1071'de Allah'u Ekber nidalarıyla buluşan bu topraklar, hep Kubbet-ül İslam olmuştur. Bu topraklarda hüküm süren milletimiz bin yıldır dünyaya adaleti, hakkı hukuku haykırmıştır. Malazgirt Zaferi ile zulmün yerini adalet, düşmanlığın yerini kardeşlik, kinin yerini sevgi almıştır. Asırlar boyunca devam edecek olan barış ve hoşgörü medeniyetinin temelleri atılmıştır. Malazgirt ruhu bizleri birbirimize sıkı sıkı bağlayan çok güçlü bir bağ olmuştur.

Ecdadımızdan miras kalan sevgi, saygı, hoşgörü ve dayanışmaya dayalı yüce hasletler, aziz milletimizin her zaman birlik ve beraberlik içinde tüm zorlukların üstesinden geleceğinin, barış ve huzurumuza kastedenlere karşı gereken cevabı vereceğinin güvencesidir.

Bugünlerde milletimizin 1071’de başlayan kardeşliğine göz diken içimizdeki hainler ve onları sahaya süren Türkiye düşmanı küresel sömürgeciler bilmelidir ki; aziz milletimiz istikbaline, istiklaline, vatanına, dirlik ve düzenine, birlik ve beraberliğine kasteden iç ve dış düşmanlarını dün olduğu gibi bu günde yenecek güçtedir.

Türk milletinin birliği, dirliği, istiklali, istikbali ve vatanın bölünmez bütünlüğü uğruna şehadet şerbetini içen tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, Sultan Alparslan’dan Fatih’e ve Atatürk’e uzanan, devlet geleneğimizi koruyup yücelten atalarımızı rahmet ve şükranla anar Malazgirt Zaferi’nin 946. Yıldönümünü kutlar, aziz milletimizin birlik ve dirlik içinde ebediyete kadar hür yaşamasını dilerim.”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.