Marketlerde bu poşetler ücretsiz!

Marketlerde bu poşetler ücretsiz!

1 Ocak tarihi itibarı ile ücretli poşet uygulaması resmen başladı. Bundan böyle poşetler marketlerde 25 kuruş ücret karşılığında verilecek. Kalınlığı 15 mikronun altında olan, gıdanın doğrudan temas ettiği ve hijyen için ihtiyaç duyulan birincil ambalaj p

A+A-

1 Ocak tarihi itibarı ile ücretli poşet uygulaması resmen başladı. Bundan böyle poşetler marketlerde 25 kuruş ücret karşılığında verilecek. Kalınlığı 15 mikronun altında olan, gıdanın doğrudan temas ettiği ve hijyen için ihtiyaç duyulan birincil ambalaj poşetler ise ücretsiz olacak.

 

Ülkemiz genelinde doğanın kirlenmesini önlemek amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren yürürlüğe girmesine karar verdiği ücretli poşet uygulaması dün resmen başladı. Vatandaşlar satın aldıkları ürünlere her poşet için 25 kuruş ücret öderken, bazı vatandaşlar ücret ödememek için yanlarına getirdikleri poşetleri kullanmayı tercih etti.

 

Edirne Çevre ve Şehircilik Müdürü Abdullah Bülbül açıklamasında, "Kalınlığı 15 mikronun altında olan, gıdanın doğrudan temas ettiği ve hijyen için ihtiyaç duyulan birincil ambalaj poşetlerinin ise ücretsiz verilmeye devam edilecek." dedi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.