MEB Online Tercih Hattı

MEB Online Tercih Hattı

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tercih işlemleri ile alakalı bir çağrı merkezi kuruldu. Merkez 03-13 Temmuz arası hizmette olacak.

A+A-

Hızlı Cevap Amaçlı

 

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce, Sınav ile Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumları ile alakalı Merkezi Sınavla öğrenci alan eğitim kurumlarının tercih döneminin başlaması ile tercih işlemleri ile alakalı tüm sorulara etkin ve hızlı bir biçimde cevap vermek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Çağrı Merkezi’nin kurulduğu ifade edildi.

 

Sadece Telefonda Hizmet

 

0258) 262 23 53/111 dahili numaralı “Tercih Hattı”la; Ortaöğretim kurumlarına geçiş sürecinde öğrenci ve velilerin  sınavdan sonra  tercih hizmetleri ile alakalı bilgilendirilmesi için Rehberlik ve Araştırma Müdürlüklerinde  görevlendirilmiş olan 2 rehberlik öğretmeni ile  03 Temmuz -13 Temmuz 2018 tarihleri arasında mesai saatleri içinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü  bünyesinde rehberlik hizmetinin sunulacağı dile getirildi.

 

Yüz Yüze Danışmanlık Okullarda

 

Alınan bilgilere göre kurulmuş olan “Tercih Hattı”’nın yalnızca telefon ile hizmet verecek. Yüz yüze danışmanlık hizmeti almayı talep eden öğrenci ve veliler ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 19 ilçede ve 70 okul ve kurumda meydana getirilen “Tercih Danışmanlık Masalarından” mesai saatleri içinde ücretsiz bir şekilde yararlanabilecekler.

 

Merakla beklenen liselere giriş sınav sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Nitelikli okullara girmek için binlerce öğrenci ter döktü. Yapılacak tercihlerin ardından öğrenciler için bu süreçte sonlanmış olacak

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.